duminică, 4 mai 2014

Alegerile Europarlamentare (Episodul 2) - Biserica şi alegerile: pe cine să NU voteze creştinii români


Dacă ne numim creştini, purtând numele lui Hristos, atunci să fim creştini în toate zilele vieţii noastre. O astfel de zi a vieţii noastre de creştini va fi şi 25 mai 2014, când suntem chemaţi să ne alegem reprezentanţii în Parlamentul European. Dacă ne dorim ca acest parlament să nu se transforme într-un nou Turn Babel, dacă ne dorim ca Europa să redevină creştină, atunci să alegem pe acei candidaţi care urmează învăţătura lui Hristos.


Vă mărturisesc că doream să postez, în mini-seria numită ”Alegerile Europarlamentare” (din care am publicat primul episod care poate fi lecturat -aici-), un studiu despre prezenţa candidaţilor în realitatea virtuală a Internetului. Voi amâna publicarea articolului respectiv şi vă propun să medităm împreună asupra unui subiect deosebit de important, anume atitudinea unui creştin în faţa urnei de votare.
Totodată, vă mărturisesc şi faptul că am luat hotărârea să scriu despre acest subiect după ce am lecturat articolul fratelui în slujire şi colegului de blog, preotul Bogdan Tănăsescuarticol care pe de o parte, mi-a oferit ocazia unei rememorări a poruncilor lui Hristos, iar pe de altă parte mi-a trezit dorinţa de a lămuri cu şi mai mare claritate şi fermitate care trebuie să fie atitudinea creştinilor şi implicit, a Bisericii lui Hristos faţă de procesul electoral din democraţie.
Prin urmare, vă îndemn să NU votaţi partidele şi candidaţii care nu respectă poruncile lui Hristos. Îndemnul meu, pe cât de simplu de enunţat, pe atât de dificil este de detaliat. Totuşi, voi face încercarea de a vă oferi câteva necesare lămuriri şi astfel, de a vă ajuta să votaţi sau să nu votaţi în deplină comuniune cu poruncile lui Hristos şi deopotrivă, cu împăcarea că aţi ales în agora europeană nişte dregători creştini ori dimpotrivă că aţi salvat-o de prezenţa unor nevrednici.

Să nu-i votăm pe cei care încalcă cele 10 porunci dumnezeieşti 
Porunca I - Eu sunt Domnul Dumnezeul Tău; să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
Dacă un candidat se închină la idoli străini şi urmează legăminte ori porunci idoleşti, căutând prin această închinare să obţină putere lumească şi egoistă asupra semenilor săi, să nu-l votăm!
Dacă un candidat şi-a făcut idol din puterea lumească, pe care o foloseşte spre folosul său personal şi împotriva poruncilor lui Dumnezeu, a intereselor Statului Român şi Naţiunii Române, să nu-l votăm!
Dacă un candidat a promovat legi care sunt împotriva poruncilor lui Dumnezeu ori dacă este ateu, să nu-l votăm! 
Porunca II - Să nu-ţi faci chip cioplit, nici altă asemănare, nici să te închini lor.
Dacă un candidat şi-a făcut idol din iubirea de arginţi şi se închină banilor... (articol integral -aici-)

Niciun comentariu: