joi, 15 mai 2014

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova a primit vizita Primarului Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu

Sursa FOTO: www.lupamea.ro

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova - pentru mine, ca preot, al doilea loc de slujire după Spitalul Clinic Județean de Urgență - a primit vizita Primarului Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu. Vă ofer câteva din articolele apărute în mass-media orașului nostru despre acest eveniment:


Articol: Bătrâneţe în condiţii decente


Sute de bătrâni care îşi petrec ultimii ani de viaţă în Căminul pentru Persoane Vârstnice (CPV) din Craiova vor avea parte de condiţii decente. Camerele vor fi prevăzute cu mobilier nou, televizoare, iar la parter vor funcţiona săli de mese, cabinete medicale, săli de recreere. Cel mai important este faptul că, în sfârşit, clădirile vor avea lifturi. S-a rezolvat şi marea problemă a deficitului de personal. În numai câteva luni au fost angajate 20 de infirmiere. Odată cu darea în folosinţă a corpurilor de clădire reabilitate, va fi sfinţită şi biserica construită chiar în incinta instituţiei. (articol integral -aici-)

Sursa FOTO: www.gds.ro



Articol: Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova arată ca un hotel de cinci stele

Proiectul reabilitării și modernizării Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova a fost demarat în luna ianuarie a acestui an și deja o primă etapă este gata, Secția pentru Independenți oferă bătrânilor condiții de trai ireproșabile. Căminul de bătrâni a fost o investiție cfinanțată din bani europeni dar și bani de la Guvern și de la bugetul local. Valoarea proiectului este de peste 10 milioane de lei, 6 miloane și jumătate vin de la Uniunea Europeană  și peste trei de la Guvern. Proiectul a început în luna ianuarie și trebuie să se finalize la sfârșitul anului. Clădirea Secției de Independeți a fost complet reabilitată, zugrăveală nouă, parchet, covor PVC, igienizare completă, sistem sanitar și instalații electrice noi. „În prezent este urcată pe SEAP licitația pentru mobilier, totul în cămin va fi nou. Cine până în prezent nu avea încredere acum va avea cu siguranță”, a afirmat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Lăcaș de cult în curtea căminului
Persoanele care își duc zilele la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova vor avea la dispoziție și... (articol integral -aici-)
Sursa FOTO: www.lupamea.ro


Articol: Investiții și condiții de cinci stele la Căminul de Bătrâni

Încă o dată municipalitatea din Bănie a demonstrat că dacă se vrea, se poate face treabă foarte bine şi nu de mântuială în folosul cetăţenilor. Ambiţia primarului Craiovei de a oferi condiţii de top bătrânilor cazaţi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova începe să dea roadele scontate. Lucrările începute în luna ianuarie se desfăşoară conform graficului, iar oamenii muncesc cu interes pentru a duce lucrarea la bun sfârşit. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, alături de Radu Preda, directorul RAT Craiova şi Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj au efectuat miercuri, 14 mai, o vizită de lucru la Căminul de Bătrâni Craiova. Edilul din Bănie s-a arătat încântată de cum decurge procesul de reabilitare şi a precizat că până la anul instituţia va arăta ca un cămin de cinci stele.
“Este o investiţie mare şi se văd deja roadele. Valoarea totală a... (articol integral -aici-)

Articol (craiovaforum): Azilul din Craiova, transformat în casă bună pentru bătrâni

În aproximativ o lună, o parte dintre bătrânii care trăiesc la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova vor fi mutați într-un corp de clădire proaspăt renovat. Investiția a costat peste zece milioane de lei, banii provenind de la Uniunea Europeană, Guvernul României și bugetul Primăriei Craiova. Edilul Olguța Vasilescu a făcut, astăzi, o vizită de lucru pe șantier, unde a evaluat stadiul lucrărilor. Azilul era într-o într-o stare avansată de degradare, iar cele circa 300 de persoane care locuiau aici trăiau în condiții improprii. După finalizarea proiectului, demarat în ianuarie 2013, în camere vor locui câte două persoane, dar și 20 de familii de bătrâni, pentru care... (articol integral -aici-)

Sursa FOTO: www.craiovaforum.ro



Articol (craiovaforum): Lucrările la ”hotelul de cinci stele” pentru bătrânii din Craiova, în grafic

Primarul Craiovei, lia Olguța Vasilescu, a vizitat miercuri Căminul pentru Persoane Vârstnice, acolo unde se derulează o investiție de peste 10 milioane de lei în urma căreia peste 100 de bătrâni cazați în Secția de Independenți vor beneficia de condiții decente de trai. 

Proiectul de reabilitare a celor două scări ale Căminului pentru Persoane Vârstnice, compus din 60 de camere care pot găzdui peste 100 de persoane, depășește 10 milioane de lei, contribuția UE fiind de peste 6 milioane de lei, 3 milioane de lei provin de la Guvernul Românniei și aproape 250.000 de lei reprezintă contribuția beneficiarului, în speță Primăria Craiova. „Suntem într-o vizită de lucru la Căminul de bătrâni. După cum știți, a fost una dintre primele investiții de care m-am apucat în momentul în care am devenit primar. Acest proiect a început în luna ianuarie 2013 și trebuie să se finalizeze spre sfârșitul acestui an. Investiția este în grafic. Au fost finalizate două dintre cele trei scări ale acestui cămin, iar noi avem deja licitația pe SEAP pentru achiziția mobilierului“, a declarat Olguța Vasilescu, care a adăugat că... (articol integral -aici-) 

Sursa FOTO: www.indiscret.ro

Niciun comentariu: