luni, 26 mai 2014

Alegerile Europarlamentare 2014 în Dolj – extazul PSD, supraviețuirea PDL și agonia PNL


Echipa tânără a PSD Dolj, condusă de parlamentarii Claudiu Manda, Valentin Zgonea și de primarul Craiovei Lia-Olguța Vasilescu, a reușit una dintre cele mai bune performanțe electorale din istoria PSD Dolj, spulberându-și adversarii la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. După o campanie electorală foarte bine organizată, în care a fost utilizată inteligent superioritatea tactică oferită atât de numărul primăriilor controlate de PSD în Dolj, cât și eficiența militanților partidului care s-au implicat în număr foarte mare în activitatea de propagandă, victoria înregistrată de echipa Manda-Zgonea-LOV reconfirmă rolul organizaţiei social-democrate doljene de forţă internă importantă în cadrul structurii naţionale a PSD.

Doljul devine astfel un teritoriu adjudecat de PSD şi spaţiu propice obţinerii unor rezultate foarte bune la alegerile prezidenţiale din toamnă. Presiunea şi exigenţele la care trebuie să reziste membrii echipei Manda-Zgonea-LOV sunt foarte mari, pe măsura aşteptărilor pe care le va avea conducerea centrală a PSD. Condiţiile sunt însă favorabile, tânăra echipă de conducere a PSD-Dolj nu are inamici interni, activitatea primarului Craiovei Lia Olguța Vasilescu este tot mai dinamică și mai benefică pentru craioveni, schimbând în bine chipul orașului, nu există un “baron” PSD puternic în Dolj care să ridice pretenția de a modela, controla politica organizației locale a PSD, iar adversarii politici din zonă sunt fie slabi, fie în semicomă.
PDL Dolj se poate bucura că Marian Jean Marinescu a fost reales în Parlamentul European. Ar fi fost nedrept pentru Marian Jean Marinescu, dar şi pentru România, ca un europarlamentar cu experienţa lui „Marijean” să... (articol integral -Ora de Dolj-)

Niciun comentariu: