duminică, 2 martie 2014

Criza din Ucraina - Calul este gata pentru ziua de război, însă biruinţa vine de la Domnul!



Declanşarea unui război reprezintă un eveniment sângeros, absurd şi mai ales, anticreştin. Atunci când războiul este unul aproape fratricid, caracteristicile lui sunt parcă şi mai groteşti. O astfel de vărsare de sânge între fraţi se poate declanşa în orice clipă în teritoriile estice ale Ucrainei. Oamenii simpli ai celor două mari popoare slave, ucrainenii şi ruşii, cei mai mulţi dintre ei împărtăşind aceeaşi credinţă creştină ortodoxă, au pus mâna pe arme, la ordinul păgân dat de stăpânii vremelnici ai acestei lumi şi sunt gata să-şi verse sângele pentru interese politice, militare şi economice care nu au fost, nu sunt şi nu vor fi vreodată ale lor.
De fapt, în Ucraina se luptă pentru influenţă trei dintre cele mai mari imperii ale epocii noastre: Federaţia Rusă, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană. Imperii care au negociat, de peste două decenii, cu politicienii corupţi care au condus Ucraina - trecând cu vederea imoralitatea crasă a acestora, degradarea accelerată a nivelului de trai al naţiunii ucrainene şi îndatorarea excesivă a statului ucrainean - cu speranţa egoistă că vor determina pe politrucii ucraineni să aducă Ucraina în sfera lor de influenţă.
Dezbinarea din rândul ucranenilor a fost dintotdeauna cunoscută de marile puteri. Puterile occidentale au ignorat dezbinarea dintre ucraineni, amânând discutarea chestiunii. Preşedintele Putin, mai lucid, a văzut în această dezbinare oportunitatea de a reacţiona rapid în momentul în care Ucraina ar fi încercat să iasă din sfera de influenţă a Federaţiei Ruse. Ceea ce s-a şi întâmplat. 
Pe cât de democratice şi autentice au fost acţiunile protestatarilor de pe Euromaidan, pe atât de democratice şi autentice pot fi considerate revoltele rusofonilor din Crimeea şi teritoriile de est ale Ucrainei.
Diferenţa este însă una fundamentală! (articol integral AICI)

Niciun comentariu: