luni, 6 iunie 2016

ACTIVENEWS - Alegeri locale 2016: Sfârșitul "Revoluției Colectiv", clonarea FSN-ului și moartea clinică a democrației românești



După anunțarea primelor rezultate date de "exit poll"-uri, care confirmă victoria PSD la nivelul Bucureștiului, Președintele USB Nicușor Dan a declarat că Uniunea Salvați Bucureștiul se va transforma în Uniunea Salvați România, partid care va candida la alegerile din toamnă.

Pe un ton de om supărat și amărât, Nicușor Dan a făcut declarațiile care se mai pot face de un politician care cu puțină vreme în urmă se credea deja învingător, cităm:

"Vreau să îi asigur pe bucureștenii care ne-au votat că nu vom face niciun compromis. (...) USB este formată din oameni care nu au mai făcut politică până acum. Sunt oameni care sunt competenți în meseria lor, care fac un sacrificiu față de cariera lor. (...) Nu facem asta pentru bani, facem ceea ce facem pentru binele comun, pentru că actuala clasă politică ne-a dezamăgit de atât de multe ori încât realmente nu se mai putea. (...) Clasa politică a dezamăgit la nivel național. USB devine Uniunea Salvați România și va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile parlamentare din toamna acestui an."

Aparent, în aceste cuvinte se poate identifica una din cauzele înfrângerii pe care o suferă Nicușor Dan, anume incapacitatea, refuzul acestuia de a negocia, de a-și asuma compromisul politic. Probabil că situația politică la nivelul administrației publice a Capitalei României ar fi fost alta, dacă forțele de dreapta ar fi reușit să negocieze susținerea unui candidat unic, demers pe care Nicușor Dan l-a refuzat, să nu zic, sabotat, convins fiind că șansele de victorie îi sunt favorabile.

Totuși, dincolo de aparențe, mesajul lui Nicușor Dan pare a fi scris "după dictare" și se constituie în primul gest public al următoarei etape de dezvoltare a unui partid politic globalist, secularist, internaționalist, vector al intereselor corporatiste și promotor al culturii de inspirație neomarxistă care bântuie Europa. De aici, refuzul imediat anunțat de Nicușor Dan - nici măcar nu a așteptat primele rezultate parțiale comunicate de BEC la miezul nopții - privind colaborarea cu alte partide politice, precum și repetarea mecanică, într-un stil care amintește de propaganda proletcultistă, a celor câteva "setări" pe care le-a primit, probabil, de la Stăpâni: "nu am mai făcut politică până acum", "nu facem asta pentru bani, ci pentru binele public", "actuala clasă politică a dezamăgit" etc.

Nicușor Dan și asociații au reușit să execute, deși cu rezultate cu mult sub așteptările și estimările întemeiate pe analizele "de laborator", prima sarcină: să oficializeze transformarea "Revoluției Colectiv" în partid politic. Se naște, cu forcepsul, un nou mutant pe scena politică românească, partidul "Uniunea Salvați România".

Undeva, cineva a decis ca Frontul Salvării Naționale (exprimat în prezent prin cioburile sale PSD, PNL, PMP, ALDE, UNPR etc.) - care multă vreme a fost folositor pentru Stăpâni la distrugerea economiei naționale, la transferul resurselor din mâinile Națiunii Române în proprietatea marilor corporații, la degradarea gravă a identității naționale și înlocuirea ei cu o falsă identitate europeană - să fie înlocuit treptat, tocmai pentru că a dat dovadă de o rezistență neașteptată la toate asediile gen DNA, campanii negative în presa mainstream, cumpărarea unora dintre lideri etc., să fie clonat în acest nou mutant numit... (articol integral ACTIVENEWS)

Niciun comentariu: