vineri, 17 iunie 2016

ACTIVENEWS - Mișcarea pentru restaurația Monarhiei Constituționale caută răspuns la întrebarea: Monarhist sau Regalist?



MEDIAFAX: "Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că UNPR și ALDE sunt de acord cu legiferarea de urgență a statutului Casei Regale, un proiect de act normativ urmând să fie elaborat până săptămâna viitoare, dar că ar putea cere Guvernului "chiar și o ordonanță de urgență". ”Casa Regală este un simbol al României de care trebuie să avem grijă (…) Toți am fost de acord că săptămâna viitoare vom avea un proiect de lege. Dacă vom considera că este totuși bine să se întâmple repede, vom avea o discuție și cu primul-ministru și atunci într-adevăr pentru asta putem discuta chiar și de o ordonanță de urgență. Sigur, dacă și Guvernul este interesat”, a declarat Dragnea. Liderul PSD a spus că, până săptămâna viitoare, va veni cu o inițiativă legislativă în acest sens, elaborată de membrii PSD, UNPR și ALDE. ”În acest moment, Casa Regală, nu are nici măcar un statut. Nu are nicio formă juridică. Sunt acțiuni caritabile pe care le face și acțiuni publice pe care nu le poate face decât în nume de persoană fizică. Asta va fi reglementat (…) Va fi o consultare serioasă cu Casa Regală”, a mai adăugat Dragnea. (link) 

Într-un context totalmente nefericit - scandalurile de corupție în care este implicat PSD, confuzia din viața politică românească, intruziunile controversate ale unor ambasade străine în problemele politice românești, apariția unor noi forțe politice cu caracteristici globaliste, multiculturaliste și susținute de marele capital etc. - Casa Regală a României a decis să purceadă la anumite consultări politice privind statutul oficial al Casei Regale cu dl. Liviu Dragnea, liderul PSD, partidul învingător la recentele alegeri locale și cu cele mai mari șanse de a forma majoritatea parlamentară, după alegerile parlamentare din toamnă.

Acțiunea inițiată de ceva vreme de Casa Regală, cu scopul obținerii unui statut public, reglementat prin legea, eventual prin Constituția Republicii, poate fi analizată cel puțin din două perspective... (articol integral -ACTIVENEWS-)

Niciun comentariu: