vineri, 5 decembrie 2014

Principele Nicolae, donație de carte pentru elevii doljeni, de Sfantul Nicolae

Cu ocazia zilei sărbătoririi Sfântului Nicolae, Asociația Curtea Veche oferă copiilor din județul Dolj un cadou special și continuă campania de donație „Cărțile copilăriei în fiecare casă”. Vineri, 5 decembrie 2014, echipa Asociației Curtea Veche va oferi 460 de cărți elevilor din localitățile Coțofenii din Dos (ora 10.30) și Argetoaia (ora 12.10). 
Evenimentele vor avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României și vor include sesiuni de autografe. După cele două întâlniri cu elevii, la ora 13.10, Alteța Sa va vizita Biserica Sf. Nicolae din Salcia, lăcaș în care se află portretul Majestății Sale Regele Mihai I al României.


Donațiile de carte sunt posibile datorită campaniei de fundraising inițiată de Asociația Curtea Veche cu ocazia Triathlon Challenge Mamaia 2014 și a sprijinului oferit de Acorns British Style Nursery. Publicul a oferit în luna septembrie a acestui an, prin platforma Galantom.ro, donații online menite să sprijine promovarea lecturii în rândul copiilor din mediile defavorizate și facilitarea accesului la cărți. Totodată, Acorns British Style Nursery a organizat licitații interne pentru obiectele realizate de cei mici la disciplina de lucru manual pentru a strânge fonduri adresate proiectului “Cărţile copilăriei în fiecare casă”.
Evenimentele organizate în județul Dolj fac parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociația Curtea Veche şi susținut de membrii Familiei Regale a României, și cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură.
Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Niciun comentariu: