sâmbătă, 10 noiembrie 2012

De la Caragiale citire...

De la Caragiale citire - Trei parale bârfirea, două minciuna, și nerozii… două de-o para!

A început campania electorală și s-a dat dezlegare! Dezlegare la promisiuni și cadouri, la cumetrii și bâlciuri populare cu grătare și vin fiert, că doar e frig afară, aproape iarnă! Domnii candidați ne rânjesc impecabil de pe afișe și bannere, ne spun că ei sunt cei mai buni, soluția problemelor noastre! Ne cer votul pe la adunările cu popor, friptură și plase-cadou cu sigla partidului împărțite alegătorilor. Valoare cadoului, bineînțeles, este conform legii, fix 10 lei, nu știm dacă cu TVA inclus sau ba!


Am îndrăznit să căutăm niscavai temeiuri doctrinare, ceva programe de acțiune ori măcar o minimă legătură cu realitatea vieții românilor obișnuiți în discursurile și materialele de propagandă cu generozitate răspândite de onorabilii și stimabilii noștri candidați. Nimic! Zero! Doar promisiuni și acuzații! Pe de o parte, promisiuni realizabile doar într-o lume perfectă, dar nu și în România anului 2012, aflată în sărăcie și degradare morală. Pe de altă parte, acuzații la adresa contracandidatului care pare a însuma toate chipurile diavolului și ceva pe deasupra. 


Dialog civilizat? Aiurea, doar jigniri și certuri! Schimb de idei? Doar aberații rostite și prezentate de la tribună ca adevăruri absolute! Transparența fondurilor utilizate în campanie? Doar tăcere conspirativă și solidaritate de gașcă! Campania electorală pentru alegerile parlamentare 2012 nu se anunță a fi altfel decât... (articol integral AICI)

Niciun comentariu: