vineri, 23 noiembrie 2012

Colaborarea dintre Patriarhia Română şi Patriarhia Moscovei – comuniune euharistică şi pragmatism apostolic în Noua Europa

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat pentru ”VOCEA RUSIEI” având ca subiect colaborarea dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă Rusă.


Anul 2012 - intensificarea colaborării dintre Patriarhia Română și Patriarhia Moscovei

Anul 2012 a fost un an bogat în acţiuni deosebit de importante pentru dezvoltarea relaţiilor de împreună mărturisire dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Rusă. Această îmbunătăţire a relaţiilor dintre cele două Biserici creştine surori pare a fi ceva mai puţin umbrită de rana încă deschisă a tensiunilor dintre creştinii ortodocşi din Republica Moldova sau mai bine spus, dintre cele două Mitropolii creştin-ortodoxe de la est de Prut, una închinată Patriarhiei Române, alta Patriarhiei Moscovei. 

Agenda colaborării româno-ruse din domeniul vieţii religioase, înregistrează primul eveniment important al acestui an, în ziua de 27 iunie, când o delegaţie a Departamentului pentru Relaţii Externe al Bisericii (DECR) al Patriarhiei Moscovei, a fost primită în audienţă de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Delegaţia rusă a fost formată din... (articolul integral AICI)

Niciun comentariu: