duminică, 7 octombrie 2012

Sfârșitul capitalismului?

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat pe ZIARE.COM. Tema: Clubul de la Roma și sfârșitul capitalismului. Lectură cu folos!


Sfârșitul capitalismului?


"Capitalismul este facut sa aloce capitalul catre cele mai profitabile proiecte, nu catre ceea ce societatea are nevoie".
Acesta este mesajul implicit al Adunarii Generale a Clubului de la Roma, care s-a intrunit la Bucuresti, in zilele de 1-2 octombrie, sub inaltul patronaj al Bancii Nationale Romane, cuprins in afirmatia lui Jorgen Randers, unul dintre co-autorii istoricului raport "The Limits to Growth" remis publicitatii de Clubul de la Roma cu 40 ani in urma.

Discutiile dintre membri participanti la intrunirea Clubului de la Roma au fost marcate de faptul ca previziunile apocaliptice ale Raportului The Limits to Growth se apropie de adeverire: epuizarea resurselor naturale ale planetei, cresterea in progresie geometrica a populatiei in raport cu cresterea lenta, in progresie aritmetica a capacitatilor de satisfacere a necesarului de trai, degradarea ireversibila a ecosistemului planetar.

Cea mai importanta constatare este aceea ca actualul model capitalist de functionare a economiei genereaza... (articol integral AICI)

Niciun comentariu: