marți, 19 iunie 2012

Râsu’-plânsu’ pe burta goală...

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat în regionalul SĂPTĂMÂNA ÎN OLTENIA (ediția 18-23 iunie 2012), coordonat de prietenul meu, jurnalistul și scriitorul Mihai Firică. Lectură cu folos.


Râsu’-plânsu’ pe burta goală...

Românii şi-au ales dregătorii cetăţilor şi judeţelor. Nimic surprinzător, USL s-a umflat, transformându-se din timida broscuţă de opoziţie în ditamai taurul comunal. PDL a pierdut lamentabil, din dulău de casă mare degenerând la rang de maidanez de mahala şi rămâne agăţat într-o periculoasă pendulare între dispariţie şi supravieţuirea pe centura vieţii politice. Vedetele „portocalii” de ieri, ca Elena Udrea, Roberta Anastase, Emil Boc sau Ioan Oltean, cad în dizgraţia colegilor de partid care acuză că eşecul în alegeri a fost provocat de incompetenţa şi impertinenţa fostei elite conducătoare a PDL. Doar Traian Băsescu tace în palat, manifestând, deocamdată, un dezinteres total faţă de soarta foştilor slujitori şi pare a fi mai preocupat de propria supravieţuire politică, grav ameninţată de probabilitatea suspendării şi ulterior, de ce nu, de apariţia unor oarecare dosare în Justiţie. Sintetizând, în termeni fotbalistici: USL–3 / PDL–0!

În tabăra USL, euforia victoriei se stinge şi este treptat înlocuită de târguiala balcanică între parteneri la împărţeala funcţiilor în administraţia locală abia cucerită. Găşti locale şi regionale care se concurau pentru accesul la resursele bugetare sunt obligate acum, cu ordin ”de sus”, să... (articolul integral AICI)

Niciun comentariu: