miercuri, 27 noiembrie 2013

Bugetul Craiovei, grav afectat de corecțiile financiare impuse pentru nerespectarea legislației europene



Orașul nostru a fost păgubit datorită corecțiilor financiare impuse asupra a două proiecte edilitare finanțate din fonduri europene. ”Vedeta” fostei conduceri a Primăriei Craiova – Proiectul ”Construirea unui pasaj suprateran in vederea descongestionarii traficului rutier din Zona Metropolitana Craiova – Realizare pasaj denivelat, suprateran, peste intersectia de la km 0 al mun. Craiova, in vederea preluarii traficului auto pe E70, respectiv Cl. Bucuresti – Bvd. Nicolae Titulescu” - a fost sancționat, în urma controalelor realizate de autorităţile centrale, cu importante corecţii financiare. În Raportul Primăriei Craiova, referitor la rectificarea bugetului local, se arată că:

”Pe parcursul imlementării proiectului au fost aplicate de către Autoritatea Contractantă o serie de corecţii financiare, astfel: 

- 25% din valoarea contractului de lucrări nr. 45347/09.03.2011 încheiat cu Societatea de Constructii in Transporturi SA, lider al Asocierii Societatea de Constructii in Transporturi SA – SC ERPIA SA, reprezentând corecții financiare aplicate ca urmare a nerespectarii legislației privind achizitiile publice, conform Notelor de constatare a neregulilor si de stabilire a corectiilor financiare nr. CA-38121/18.05.2012 (corecţie 10%) si respectiv nr.CA-16957/01.03.2013 (corecţie 10%+15%), emise de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Directia Generala Constatare si Stabilire Nereguli Fonduri Europene. Suma totală reţinută a fost de 11.780.613,46 lei. (articol integral AICI)

Niciun comentariu: