joi, 14 noiembrie 2013

Craiova Regală – Alteța Sa Regală Principele Radu al României promovează lectura în școlile craiovene



Curtea Veche Publishing continuă promovarea lecturii în rândul copiilor. Proiectul “Cărțile copilăriei”, ce cuprinde în anul școlar 2013/2014 o serie de întâlniri ale ASR Principelui Radu al României cu elevi și părinți în școli din toată țara, sosește și în Craiova. La evenimentul ce va avea loc vineri, 15 noiembrie 2013, începând cu ora 13.00, la Teatrul pentru copii și tineret “Colibri” (Calea București, nr. 56, Craiova), sunt invitați elevi, părinți, profesori din toate școlile din oraș. Intrarea este liberă.

În cadrul acestor evenimente, ASR Principele Radu al României va vorbi despre importanța cititului și va prezenta programul de lectură alternativ propus de Curtea Veche Publishing prin colecția “Cărțile copilăriei”, o serie de repovestiri pe înțelesul copiilor ale marilor opere literare.
România este, în acest moment, la coada clasamentului în Uniunea Europeană privind numărul de cărţi citite pe cap de locuitor. Peste jumătate din cetăţeni (53.3%) au dificultăţi de înţelegere a ceea ce citesc, situându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol (cf. Comisiei Europene). Deși peste 50% dintre absolvenţii de studii liceale nu promovează examenul de bacalaureat, România este printre puţinele ţări din Uniunea Europeană care  nu oferă elevilor programe de lectură adaptate nivelului lor de înţelegere. Piața de carte din România este una dintre cele mai mici din Europa, suma medie anuală cheltuită de un român pe cărți fiind de 5 euro.

“Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. (…) Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei. Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.” (ASR Principele Radu al României) - articol integral AICI -

Niciun comentariu: