luni, 23 mai 2016

Unul dintre membri "elitei SS a Auschwitz"-ului românesc a dispărut. Rămâne întrebarea: Cine și unde sunt "marii naziști"?


Sursa foto: Arhiva Hotnews.ro
Dispariția patronului "Hexi Pharma" - accident rutier, sinucidere, asasinat la comandă, substituire de persoane, încă nu știm clar - complică extrem ancheta cu privire la dezinfectanții diluați pe care spitalele de stat românești le-au cumpărat și folosit de peste un deceniu și care se presupune că au contribuit la moartea a câteva mii de pacienți.
Scandalul "Hexi Pharma" dobândise, oricum, caracteristicile unei încercări de mușamalizare în care au aflat un interes comun aproape toți actorii importanți ai scenei politice românești post-decembriste - chiar dacă premizele acestora au fost total diferite.

Unii au încercat să ascundă complicități criminale, estimate în acte de corupție în valoare de milioane de euro. Alții au încercat să ascundă incompetența criminală a instituțiilor statului. Câțiva s-au speriat de perspectiva declanșării - dacă s-ar fi ajuns la dezvăluirea întregului mecanism de "lagăr de concentrare" prin care a fost distrus sistemul de sănătate publică al României - a unei revolte populare cu intensitatea și dimensiunea a câteva mii de "Revoluții Colectiv". Nu în ultimul rând, există și câteva instituții și/sau personaje care vor să profite de scandal fie pentru a "plăti polițe" unor rivali, fie pentru a se salva de confruntarea cu legea, în propriile dosare de corupție.

Oricare ar fi felul morții patronului de la "Hexi Pharma" și oricare ar fi interesele celor care vor profita de această moarte suspectă, există totuși beneficiul public că această acutizare a scandalului "Hexi Pharma" devine marea "bomboană pe coliva" sistemului de sănătate post-decembrist, transformat într-un mecanism de exterminare a bolnavilor.

Să fie marii vinovați ai acestui genocid național doar membri "elitei SS" - comercianții de dezinfectanți diluați, de medicamente false ori experimentale, corupții în halate albe, adică unii dintre profesorii universitari din învățământul academic de medicină care promovează studenții pe bază de "șpagă la examen" sau apartenență la "clanuri de medici" ori unii dintre managerii de spitale, șefii de secții medicale, dintre medicii, asistentele medicale, anesteziștii etc. care solicită și/sau primesc bani pentru faptul că exercită actul medical care oricum le este plătit, prin salariu, de la bugetul statului?

Un genocid se execută cu ajutorul "ofițerilor și soldaților", însă coordonarea lui aparține "generalilor" și mai ales "marilor naziști". Rămânem deci, cu întrebarea: unde și cine sunt "marii naziști" ai sistemului de sănătate publică românesc, când vor fi prinși, anchetați, judecați și băgați la pușcărie, măcar pentru o detenție de 15 ani?

Nu știm dacă vom avea un răspuns corect și rapid la această întrebare, însă există posibilitatea de a înțelege cum s-a transformat sistemul de sănătate publică românesc într-un lagăr național de exterminare, prilej de îmbogățire pentru politicieni, negustori și medici corupți, de experimentare a unor medicamente promovate de marile corporații multinaționale și de asasinare, directă sau indirectă, prin infecții spitalicești și medicație incorectă sau controversată a mai multor mii de români. 

Acest "lagăr de concentrare", acest "Auschwitz" al sistemului de sănătate publică din România se constituie, în fapt, ca un mecanism mafiot extrem de complex, de ocult și cu o putere imensă de auto-apărare și regenerare.  Probabil că dispariția patronului de la "Hexi Pharma" contribuie la întărirea acestui mecanism mafiot. Totuși, dincolo de această dimensiune ocultă a sistemului de sănătate publică post-decembristă, rămân anumite aspecte pe care le poate observa orice român care a fost nevoit să devină "deținut al lagărului". O succintă prezentare a lor ne oferă o imagine suficient de sugestivă a gravității genocidului care se comite în spitalele publice românești de peste două decenii.

"Lagărul de exterminare", numit "sistemul de sănătate publică" din România se caracterizează, "la vedere", cel puțin prin următoarele aspecte negative: (articol integral - ActiveNews -)

Niciun comentariu: