luni, 15 septembrie 2014

ROMÂNIA 2039 - Mesajul tinerilor români către viitor

Anul şcolar 2014 - 2015 începe în aceeaşi gălăgie de mahala a certurilor politice. Speranţa într-un viitor mai bun pentru copiii noştri pare că a fost izgonită de cinismul şi minciunile politrucilor.

Politicienii de la guvernare, neputincioşi în faţa ruinei în care au găsit şcoala românească atunci când au preluat conducerea ţării, se apără neconvingător de acuzaţiile despre dezastrul sistemului de educaţie din România pe care politicienii din opoziţie - până mai ieri aflaţi ei înşişi la guvernare şi identic de responsabili pentru respectivul dezastru - le aruncă cinic în agora românească. Aşa începe prima zi de şcoală pentru copiii noştri, de peste douăzeci de ani. 

Totuşi, nu despre acest antinaţional şi parcă fără de sfârşit scandal al trădării intereselor României doresc să vă scriu. Să-i lăsăm pe politruci să se certe în troaca lor şi noi să ne asumăm, cu seriozitate, alături de un grup de tineri inimoşi, dialogul despre trecutul şi viitorul Ţării şi Neamului Românesc. 

Asociaţia ”Iniţiativa Tinerilor pentru Modernizarea României”, aflată sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Principelui Radu, în parteneriat cu Arhivele Naţionale ale României, Asociaţia ”Pro Democraţia” - şi trebuie să vă spun, fără falsă modestie, că am onoare să fiu membru al APD de aproape două decenii - şi Sindicatul Studenţilor din Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică a lansat proiectul „România 2039”. 

”România 2039 este un demers naţional al cărui scop este de a marca împlinirea a 25 de ani de libertate şi democraţie în România, ”un demers national menit să atragă cât mai mulţi tineri într-un amplu exerciţiu de reflecţie şi imaginaţie, orientat deopotrivă către trecut (1989) şi viitor (2039)”.
 
Tinerii ne mărturisesc despre proiectul lor:... (articol integral -aici-)

Niciun comentariu: