luni, 24 septembrie 2012

Privatizarea Oltchim - capitalismul nu crede în minuni

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat pentru Vocea Rusiei. Lectură cu folos!


Privatizarea Oltchim - capitalismul nu crede în minuni


România confirmă că rămâne un tărâm al faptelor bizare, pe lista de ”ciudățenii” ocupând de acum un loc fruntaș privatizarea Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. Conform anunțului făcut de Remus Vulpescu, preşedintele OPSPI, licitaţia pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului a fost câștigată de controversatul jurnalist și politician Dan Diaconescu, care a oferit 203 milioane de lei, prețul cel mai mare, pentru titlurile deţinute de stat. 

Entuziasmat, Dan Diaconescu a declarat triumfător: ”Ceea ce facem la Oltchim, vom repeta la Tarom, CFR şi ceea ce a mai rămas, Nuclearelectrica sau Transgaz. Ciocoii nu mai au nicio şansă şi acum a venit rândul poporului să vină la putere”. În tabăra guvernamentală, primul ministru Victor Ponta, reticent și crispat, avertizează: ”Cel care a câştigat licitaţia să se prezinte în maxim zece zile cu banii pentru acţiuni. Vreau să atrag atenţia că oricine a venit, a participat la licitaţie şi nu are aceşti bani suportă rigorile legii şi mai ales pune în pericol locurile de muncă pentru mii de oameni. Nu e o chestie de joacă, şi nici nu e o chestie de campanie electorală. E vorba de mii de oameni acolo şi de o societate comercială extrem de importantă pentru români.”

Analiștii din presa românească susțin că implicarea lui Dan Diaconescu în privatizarea Combinatului Oltchim reprezintă... (articol integral AICI)

Niciun comentariu: