miercuri, 21 decembrie 2011

Săptămâna în Oltenia - LĂCRIMÂND LA NAȘTEREA LUI HRISTOS


Vă ofer spre lectură un nou editorial pe care l-am publicat în periodicul regional SĂPTĂMÂNA ÎN OLTENIA, coordonat de prietenul meu, jurnalistul Mihai Firică. Rubrica mea poartă numele de Rostiri Incomode. Lectură cu folos!

ROSTIRI INCOMODE

Lăcrimând la Nașterea lui Hristos

Dumnezeu Fiul Iisus Hristos, prin mila Tatălui și mângâierea Duhului Sfânt, dobândește chip de om din pântecele Fecioarei Maria, întrupându-se Dumnezeu adevărat și Om adevărat. Veșnicia și vremelnicia, infinitul și mărginitul se unesc în Hristos, fără amestecare, fără schimbare, fără împărţire şi fără separare. Se naște Pruncul Iisus, dumnezeirea dăruiește iertare omenirii, omul adamic, om lutului, este chemat la transfigurarea în omul hristic, omul harului. O clipă cosmică ce poartă în sine nemurirea, acesta este Crăciunul. 

Cum ne înfățișăm noi, românii, Pruncului Iisus în cel de-al 2011-lea an de la Nașterea Lui? Suntem noi, românii, cu adevărat purtătorii numelui lui Hristos? Statisticile, aceste seci înșiruiri de cifre, străpungând ca niște sulițe ale durerii discursurile triumfaliste și predicile fariseice, ne avertizează că între noi și Hristos există o prăpastie tot mai mare adânc săpată de faptele noastre netrebnice. 


Pământul României este plin de sângele pruncilor uciși de mame în pântece. 22.178.906 de avorturi au fost înregistrate între 1958 și 2008, o Românie întreagă a fost asasinată. La recensământul din acest an, rezultatele parțiale ne spun că au fost numărați aproximativ 19.6 milioane de români, adică suntem cu aproximativ 2 milioane mai puțini decât eram la recensământul din 2002. Fiecare femeie româncă face cel puțin trei – patru avorturi pe parcursul vieții, față de media europeană de doar unul. Efectele s-au văzut la recensământ, ni se stinge neamul!

În 2011, în România s-au înregistrat aproximativ 8.500 de mame minore, locul I în UE. Tot în România există 40.000 de copii abandonați, iar peste 300.000 de copii au rămas acasă în grija rudelor, datorită migrației economice a părinților spre vestul Europei. Aproximativ 350.000 de copii nu sunt cuprinși în sistemul de învățământ, deși au vârsta între 3-17 ani, iar abandonul școlar face ravagii prin satele sărace și mahalalele orașelor.

Așa-zisele elite rămân nepăsătoare la moartea înceată a neamului românesc. Elita politică jefuiește ce a mai rămas din cadavrul țării, înmulțind sărăcia, elita spirituală își clădește temple de piatră, sporind sminteala, iar plebea se bucură la pâine și circ. De peste milenii, Sfântul Apostol Pavel, ne dojenește cu asprime: Cercetaţi-vă pe voi înşivă dacă sunteţi în credinţă; încercaţi-vă pe voi înşivă. Sau nu vă cunoaşteţi voi singuri bine că Hristos Iisus este întru voi? Afară numai dacă nu sunteţi netrebnici.” (II Corinteni 13, 5) Hristos se naște! Voi, românilor, cum îl primiți?

2 comentarii:

Stoica Rodica spunea...

Ceia ce se intampla in neamul nostru romanesc ,este fare precedent.In aceste zile este in pericol fiinta neamului romanesc.Procesul de distrugere a neamului romanesc a inceput imediat dupa anul 1947 prin exterminarea a valorilor tarii,invatatori preoti functionari superiori,ofiteri,profesori,tarani,oameni politici de valoare.
Din 1963 femeile care isi provocau avort,erau excluse de la asistenta
medicala.Ajunse in spital nu li se administrau medicamentele indicate.In aceste conditii ,pana la revolutie au pierit (afirmativ din unele surse) peste doua milioane de romance.Fiecare mama avea acasa cate 2-4-6 copii.toti au devenit orfani de mama.
In prezent majoritatea familiilor tinere nu au locuinta,nu exista locuri de munca,nu se pot alimenta suficient.Cu ce sa hraneasca aceste mame copii pe care i-ar aduce pe lume,tocmai pentru a nu-l contra si ofensa pe Sfantul Petru?

Marcel Răduţ Selişte spunea...

Saracia, lipsa de conditii in spitale, numarul mare de copii, oricare fel de greutate NU JUSTIFICA UCIDEREA UNEI FIINTE UMANE! Oricand se pot gasi justificari pentru a ucide oameni. De exemplu, suntem 7 miliarde de oameni, planeta nu ne mai poate sustine, atunci trebuie sa mai omoram din ei (virusi produsi in laboratoare, razboaie locale, infometarea unor popoare, crize economice provocate artificial etc.)! Mamele de care pomeniti sa foloseasca in relatia intima cu sotul, ceea ce se cheama calendarul femeii! In Catolicism exista preoti care ingaduie si folosirea prezervativului. Alte forme de contraceptie sunt crima (fie pastile care sunt de fapt, avort chimic, fie pastile care distrug echilibrul hormonal al femeii)! Faptul ca esti sarac, nu este o scuza pentru uciderea de prunci! Nu in ultimul rand, nu e vorba de a ofensa vreun Sfant, fie acela si un Apostol, ci este vorba de a NU UCIDE, porunca a Decalogului, si de a NU TE IMPOTRIVI DUHULUI SFANT, Domnul de viata facatorul, cum numim in Crez, Aceasta Persoana a Sfintei Treimi care mereu si mereu creaza viata. Hristos a zis: Lasati copiii sa vina la Mine, ca a unora ca acestia este Imparatia cerurilor. (Matei 19,14). Este atat un indemn, cat mai ales o porunca. Nasterea de prunci este sfanta! Decat sa se lamenteze ca traiesc rau, mai bine oamenii ar lupta cu armele credintei impotriva intunericului, a raului din societate si si-ar cladi o lume mai buna, urmandu-I lui Hristos. Un Craciun cu credinta, pace si sanatate va doresc! Doamne-ajuta!