sâmbătă, 24 decembrie 2011

Hristos se naște! Primiți-L în Lumină!

"Iar daca S-a nascut Iisus in Betleemul Iudeii, in zilele lui Irod regele, iata magii de la Rasarit au venit in Ierusalim, intreband: Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a nascut? Caci am vazut la Rasarit steaua Lui si am venit sa ne inchinam Lui. Si auzind, regele Irod s-a tulburat si tot Ierusalimul impreuna cu el. Si adunand pe toti arhiereii si carturarii poporului, cauta sa afle de la ei: Unde este sa Se nasca Hristos? Iar ei i-au zis: In Betleemul Iudeii, ca asa este scris de proorocul: "Si tu, Betleeme, pamantul lui Iuda, nu esti nicidecum cel mai mic intre capeteniile lui Iuda, caci din tine va iesi Conducatorul care va paste pe poporul Meu Israel". Atunci Irod chemand in ascuns pe magi, a aflat de la ei lamurit in ce vreme s-a aratat steaua. Si trimitandu-i la Betleem, le-a zis: Mergeti si cercetati cu de-amanuntul despre Prunc si, daca Il veti afla, vestiti-mi si mie, ca, venind si eu, sa ma inchin Lui. Iar ei, ascultand pe rege, au plecat si iata, steaua pe care o vazusera in Rasarit mergea inaintea lor, pana ce a venit si a stat deasupra, unde era Pruncul. Si vazand ei steaua, s-au bucurat cu bucurie mare foarte. Si intrand in casa, au vazut pe Prunc impreuna cu Maria, mama Lui, si cazand la pamant, s-au inchinat Lui; si deschizand vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tamaie si smirna. Iar luand instiintare in vis sa nu se mai intoarca la Irod, pe alta cale s-au dus in tara lor." (Evanghelia dupa Matei 2, 1-12)

Să mărturisești despre Hristos în fața neamului tău care s-a rătăcit este deopotrivă o poruncă sfântă și o mare încercare dureroasă. Bucuria Nașterii lui Dumnezeu în trup de prunc, minunea de nedescris care simplu și smerit are loc în staulul din Betleem, unirea fără amestec și fără despărțire a lui Dumnezeu cu omul în Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat și Om adevărat, toate aceste raze de lumină pătrund spre sufletul poporului român al anului Nașterii 2011. Un popor al sângelui nevinovat vărsat prin dulceața păcatului și răutatea uciderii de prunci. 22.178.906 de avorturi au fost înregistrate între 1958 și 2008, femeile românce, alături de bărbații lor au asasint încă o Românie. Un popor cu sufletul cuprins de întuneric...

La ceasul Nașterii lui Hristos, an de an, fiecare creștin, fiecare familie de creștini și fiecare neam creștin aduce daruri închinându-se Pruncului dumnezeiesc. 

Magii de la Răsărit I-au dăruit lui Hristos Aur – simbolul Regilor. Aurul pe care noi, românii, îl aducem în fața lui Hristos, este aurul mândriei noastre întunecate. Goana după bani a otrăvit sufletele noastre. Liderii noștri politici sunt rătăciți în orgia jafului, iar liderii spirituali sunt încercați de ipsita trufiei ridicării de ziduri împodobite trufaș cu nestemate strălucitoare, dar golite de duh. Regele întunericului, stăpânul acestei lumi, satana își cere plata de la sufletele rătăcite care L-au  trădat pe Hristos, Împăratul nostru cel dumnezeiesc.

Magii de la Răsărit I-au dăruit lui Hristos Tămâie – simbolul Spritualității. Tămâia românilor este urât mirositoare. Superstițiile, practicile necreștine, traficul cu cele sfinte au împânzit Biserica. Creștinismul curat, smerit și senin, aducător de pace și împăcare cu Dumnezeu și cu oamenii, creștinismul nostru se destramă sub loviturile negustorilor de Hristos. Tămâia noastră se risipește în negura apostaziilor.

Magii de la Răsărit I-au dăruit lui Hristos Smirnă – simbolul Sacrificiului. Smirna românilor, popor ce cu mândrie tâmpă se declară pe la recensăminte a fi creștin, este a iubirii de sine, a egoismului, a răutății îndreptate împotriva semenilor și chiar a propriei familii. În 2011, în România au rămas gravide aproximativ 8.500 de mame minore, locul I în Uniunea Europeană. Fete rătăcite, cărora familia, școala, biserica nu le-au dăruit înțelegerea și urmarea poruncilor lui Dumnezeu. Tot în România există 40.000 de copii abandonați, iar peste 300.000 de copii au rămas acasă în grija bunicilor, pentru că părinții lor au emigrat la muncă, spre vestul Europei. Aproximativ 350.000 de copii nu merg la școală, deși au vârsta între 3-17 ani, prin satele sărace și mahalalele orașelor abandonul școlar hrănește ignoranța, analfabetismul și obscurantismul.
 
   
La ceasul Nașterii lui Hristos ne obișnuisem cu predici despre bucurie, ne obișnuisem așa de mult încât, predicatori și ascultători, am început să devenim farisei și ipocriți. Nașterea lui Hristos este bucurie pentru cei care cu adevărat îi urmează lui Hristos, prin rugăciune, post, spovedanie, fapte bune și mai ales, când există vrednicia, prin Sfânta Împărtășanie, gustarea cea sfântă din Trupul și Sângele Mântuitorului. Omul rătăcit se bucură doar de sărbătoarea păgână a cărnii de porc, căci Lumina el nu a văzut-o, nu a înțeles-o, nu a primit-o!

Vine vremea plății și răsplății. Glasul pruncilor uciși înainte de vreme strigă la scaunul lui Dumnezeu după dreptate. Dreptatea se împlinește, căci românii anului Nașterii 2011 sunt cu două milioane mai puțini decât românii anului 2002. Dreptatea Ta este dreptate în veac și cuvântul Tău este Adevărul! (Psalmul 118, 142)

Frații noștri, uitați de jertfa cea păgână, risipiți întunericul, urmați poruncilor lui Hristos. Lacrima de bucurie sfântă să fie însoțită de lacrimile căinței, căci altfel, neamul nostru se va stinge. Cercetaţi-vă pe voi înşivă dacă sunteţi în credinţă; încercaţi-vă pe voi înşivă. Sau nu vă cunoaşteţi voi singuri bine că Hristos Iisus este întru voi? Afară numai dacă nu sunteţi netrebnici.” (II Corinteni 13, 5) Hristos se naște! Primiți-L în Lumină!

Hristos se naste! Primiti-L in Lumina!

***
Acest text a fost dăruit Alianței Familiilor din România. Frații mei întru Hristos mi-au făcut bucuria să cuprindă cuvântul meu în Buletinul Informativ al Alianței, dedicat Nașterii Domnului.

Niciun comentariu: