miercuri, 1 iunie 2011

România democraţiei "latino"

Vă ofer un nou articol pe care l-am publicat în comunitatea Ziare.com
Vă doresc lectură cu folos!


ROMÂNIA DEMOCRAŢIEI "LATINO" 

Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege privind alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, cu 174 de voturi pentru, 110 impotriva si trei abtineri. Opozitia a protestat neconvingator, iar in presa au aparut speculatii cum ca ar exista un acord secret intre cei doi "giganti" ai politicii romanesti, PDL si USL. Argumentul adus de sustinatorii legii este cel al eficientei financiare, organizarea unui singur tur de scrutin fiind mult mai ieftina decat sistemul in doua tururi. Intr-o tara in care jefuirea banilor din bugetul national si din fondurile europene aproape ca este politica de stat, acest argument este tot atat de nimerit ca un banc despre pompieri spus la ureche unui sinistrat cu casa distrusa de flacari.

 PDL, partidul de buzunar al presedintelui Basescu, a lansat o puternica ofensiva de reconfigurare a mecanismelor electorale... (articolul integral AICI)


4 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Aveţi ceea ce aţi votat. Aţi uitat, voi, gaşca ROST, cum l-aţi susţinut la alegeri pe MARELE CÂRMACI? Acum daţi vina pe alţii? Pe "Opoziţie"? Aia care este pusă sub ascultare? În ce ţară democratică poate fi pusă sub urmărire o COMISIE PARLAMENTARĂ? Şi acum vă daţi loviţi tot voi? Şi aruncaţi pisica tot pe alţii? Pe toţi cei ce au ridicat vocea împotriva abuzurilor i-aţi ridiculizat, i-aţi minimalizat, i-aţi anihilat... Iar acum cereţi (ca în vechile vremuri) ca altcineva să fie considerat vinovat. Mereu şi mereu altcineva! Numai domniile (sau camaraderiile?) voastre nici usturoi n-aţi mâncat, nici gura nu vă miroase!

Marcel Răduţ Selişte spunea...

Draga frate, nu-ti inteleg frustrarea si nu-ti accept acuzele. Eu nu-mi aduc aminte ca ROST sa fi emis vreun document programatic, vreun comunicat oficial sau sa fi lansat printre membri sai vreo campanie in favoarea domnului Basescu. Daca ai dovezi in acest sens, mi-ar fi de folos sa le cunosc. Apoi, esti grabit sa comentezi cu aciditate, dar nu-mi oferi sansa de a ma cunoaste. Eu sunt membru in Asociatia PRO DEMOCRATIA de aproximativ 15 ani, asa ca am studiat cu mare atentie viata politica romaneasca. Am avut aceeasi atitudine critica, in editorialele mele, si fata de PSD, PNL, PRM etc., altfel spus, am aceeasi atitudine fata de toata clasa politica romaneasca, pe care o consider formata din ex-comunisiti, ex-securisti, o adunatura de tradatori. Singura mea optiune politica - asa cum precizam si intr-un comentariu pe Ziare.com - este monarhia constitutionala, al carei adept sunt de multa vreme. Iti inteleg supararea, iti admir energia discursului, dar cred ca ma ataci gratuit, fara sa ma cunosti si fara sa intelegi demersul meu.

Donkeypapuas spunea...

Cum vă mai spălaţi pe mâini ca nişte făţarnici! Şi Pontiu Pilat v-ar invidia! Voi nu ştiţi nimic, voi nu cunoaşteţi nimic... prunci nevinovaţi...

Marcel Răduţ Selişte spunea...

Draga frate, eu ti-am cerut sa aduci ceva dovezi si argumente la afirmatiile pe care le faci. Dumneata imi aduci jigniri gratuite. Unde este dialogul? Asa raspunzi la deschiderea mea de a discuta cu tine? Crezi ca-ti este de vreun folos? Crezi ca vei convinge pe cineva despre crezul dumitale, daca in loc de argumente, vei aduce jigniri? Faci cum crezi, esti liber, dar vei ramane singur, cu ideile dumitale, daca nu vei invata sa aduci argumente si dovezi in dialogul cu ceilalti, inclusiv cu cei care au idei total diferite.