joi, 30 iunie 2011

FMI - salvator sau călău?

Vă ofer spre lectură articolul meu publicat în comunitatea virtuală ZIARE.COM despre erorile grave comise de Fondul Monetar Internaţional, erori care au contribuit la declanşarea crizei economice actuale, inclusiv la falimentul unor state precum Brazilia sau Grecia. Urmează România? Rămâne de văzut... Lectură de folos!


FMI - salvator sau călău? 

Biroul Independent de Evaluare al FMI a dat publicitatii, in februarie 2011, un raport de monitorizare intitulat "Performanta FMI in perioada premergatoare crizei financiare si economice 2004 - 2007". Concluziile raportului sunt cel putin nelinistitoare, dezvaluind problemele grave care afecteaza capacitatea FMI de a analiza obiectiv si lucid situatia tarilor in care intervine, de a implementa masurile corecte pentru redresarea economiilor nationale.

Biroul Independent de Evaluare a fost infiintat in 2001 cu misiunea de a realiza analize independente cu privire la aspectele relevante pentru mandatul FMI. Biroul este complet independent de administratia FMI si colaborareaza cu Consiliul Directorilor Executivi, reprezentand cele 187 de tari membre ale FMI. Din 2010, Biroul este condus de economistul Moises Schwartz.

 Monitorizarea operata de Birou a confirmat chestiuni deja cunoscute despre FMI. Activisti anti-globalizare si economisti de prestigiu avertizasera ca FMI nu este capabil sau nu doreste sa previzioneze... articolul integral AICI

Niciun comentariu: