vineri, 31 octombrie 2014

Halloween??? Nu, mulţumesc! Prefer să-i sărbătoresc pe Sfinţi!


Duhul lui Mamona, care ne vrea legaţi de patimile pământului, ne face o „super-ofertă” în aceste zile, ispitindu-ne cu păgâna sărbătoare de Halloween. În seara de Halloween, copiii noştri sunt îndemnaţi să-şi ascundă chipurile lor de îngeri inocenţi sub măşti întunecate înfăţişând vampiri, strigoi, vrăjitoare şi felurite alte bestii ale iadului. Totul pare o glumă, dar dincolo de aparenţe ne rânjeşte Diavolul.

Biserica Ortodoxă Română, printr-un comunicat de presă remis publicităţii de Patriarhia Română, îşi exprimă aceeaşi îngrijorare pe care o au ”numeroşi părinţi, elevi şi profesori din întreaga ţară faţă de organizarea în tot mai multe instituţii publice de învăţământ din România (de la grădiniţe până la liceu), a unor serbări de Halloween, o tradiţie care îşi are originea în adorarea păgână a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii, străină de cultura, credinţa şi spiritualitatea românească”. Tot mai des, cu ocazia sărbătorii păgâne de Halloween, ”sub pretextul distracţiei, elevii sunt invitaţi şi chiar îndemnaţi la practici oculte şi la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent.” Într-adevăr, este paradoxal şi cumplit că în şcolile publice româneşti ”sunt încurajate tocmai activităţile cu efecte negative asupra formării şi educaţiei copiilor şi tinerilor, uneori chiar incluse în programul de învăţământ extracurricular.” 

Ofensiva satanică de Halloween este puternic contracarată şi de Biserica Greco-Catolică, prin Episcopia Greco-Catolică de la Oradea care a iniţiat o campanie de promovare a sărbătorilor religioase creştine, intitulată "Halloween??? Nu, mulţumesc! Prefer să-i sărbătoresc pe Sfinţi!" (de unde am îndrăznit să împrumut titlul articolului meu) Acestui demers s-a alăturat public şi Biserica Romano-Catolică, prin Episcopia Romano-Catolică din Iaşi. Sărbătoarea păgână de Halloween nu este acceptată, de fapt, de creştinii care înţeleg că ”dovleacul de Halloween” este expresia pervertirii sufletelor copiilor noştri. 

Despre Halloween, în Wikipedia ni se spune:  

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie... (articol integral -ADEVĂRUL-)

Niciun comentariu: