joi, 16 octombrie 2014

Craiova - un oraș care dorește să renască


O veste care ne onorează: Delegația României care participantă la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei a desemnat pe Primarul orașului nostru, Lia Olguța Vasilescu ca membru în Comisia de Monitorizare care va analiza și redacta un raport cu privire la revendicările primarilor din mai multe localități din județele Harghita, Mureș și Covasna care au ca scop organizarea unui referendum care să supună la vot autonomia auto-proclamatului ”Ținut Secuiesc”.

Calitate oficială de membru într-o importantă structură europeană pe care o primește Lia Olguța Vasilescu în numele României, reprezintă încă o dovadă că primarul și orașul nostru dobândesc atât la nivelul țării, cât și pe plan european, internațional, o importanță tot mai mare. Aici nu se poate discuta despre jocuri politice ori manevre de culise. Diplomația și fermitatea în asumarea propriilor acțiuni politice care o caracterizează pe LOV, dar și faptul că orașul Craiova este mult mai bine cunoscut în Europa, urmare a mobilizării comunității noastre pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană, sunt argumente suficiente pentru a se accepta ca din Cetatea Băniei să plece spre Europa, prin vocea Primarului nostru, mesaje de o deosebită valoare și importanță diplomatică.

După două decenii și jumătate, în sfârșit, Craiova se regăsește pe sine și se reașează pe înalta orbită a vieții culturale, politice și diplomatice a Europei.

Unii au spus că este inutilă și fără efecte lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în care Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a reușit să mobilizeze atât elitele, cât și marele public din comunitatea noastră. Se dovedește că pot fi nebănuite efectele pozitive ale acestei mobilizări fără precedent în istoria post-decembristă a orașului nostru – mulțimea de activități culturale de nivel european pe care le găzduiește agora craioveană, contactele pe care oficialii noștri le-au stabilit cu elitele culturale din Europa, redescoperirea de către europeni a culturii și civilizației românești, așa cum se exprimă ea în viața comunității noastre etc.(articol integral -aici-)

Niciun comentariu: