duminică, 10 februarie 2013

Homosexualii - aceşti fraţi ai mei rătăciţi în boală

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am scris pentru Blogurile Adevărul. Lectură cu folos!

Homosexualii - aceşti fraţi ai mei rătăciţi în boală

Vă mărturisesc că îl recunosc ca frate al meu pe oricare homosexual. Slujindu-L pe Hristos, urmez porunca de a condamna păcatul şi de a-l iubi ca pe un frate pe cel păcătos. Mă împotrivesc rătăcirilor omeneşti de la poruncile lui Dumnezeu, în care cu toţii cădem, şi îi chem cu tot sufletul meu pe cei rătăciţi la împăcarea cu Dumnezeu. De aceea îi numesc pe homosexuali fraţi ai mei rătăciţi în boală.

Există multe argumente în Sfânta Scriptură pentru acest sentiment de dragoste şi milă. Eu amintesc doar un fragment din Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel Cap. III, 6, 14-15: ”Fraţilor, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriti de orice frate care umblă fără rânduială si nu după predania pe care aţi primit-o de la noi. (...) Şi dacă vreunul nu ascultă de cuvântul nostru prin epistolă, pe acela să-l însemnaţi şi să nu mai aveţi cu el niciun amestec, ca să-i fie ruşine. Dar să nu-l socotiţi ca pe un vrăjmaş, ci povăţuiţi-l ca pe un frate”. Mărturisită fiind mila în Hristos, să glăsuim acum şi despre dreptatea lui Dumnezeu.

Aberanta decizie a efemerei conduceri manageriale a Muzeului Ţăranului Român de a accepta să implice instituţia în organizarea unei grozăvii numită ”Luna istoriei LGBT (lesbian, gay, bisexual, transexual)” a provocat o intensă dezbatere pro şi anti-homosexualitate. Deloc surprinzător, unele dintre ONG-urile care cereau stoparea finanţării cultelor religioase de la bugetul statului au intervenit, cu aceleaşi glasuri stridente şi lipsite de argumentele bunului simţ, în susţinerea şi apărarea acestui eveniment ”cultural” care ar fi o expresie a exercitării Drepturilor Omului. Să medităm fără ură, ci cu milă şi răbdare, la implicaţiile acestui ”parteneriat” dintre o mână de bolnavi sufleteşte şi instituţia culturală simbol a păstrării şi promovării valorilor culturale şi spirituale ale satului românesc.

Înainte de toate, observăm eroarea de gândire - nu o numim pervertire pentru că nu avem încă dovezi că ar fi aşa - pe care o comite anonimul manager al MŢR. Zice domnul manager:...(articol integral AICI)

Niciun comentariu: