joi, 21 februarie 2013

Probleme ale minorităţilor sexuale în studii şi statistici

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat în Blogurile Adevărul. Lectură cu folos!


Probleme ale minorităţilor sexuale în studii şi statistici

Despre o minoritate sexuală este nedrept să discuţi fără să o cunoşti şi fără să-ţi doreşti să o ajuţi, fie în exercitarea drepturilor pe care le are, în măsura în care acestea nu lezează drepturile celorlalţi, fie în diminuarea stărilor negative care afectează atât minoritatea respectivă, cât şi întreaga societate.


În acest sens, vă ofer, pentru început, câteva date despre două dintre probleme grave cu care se confruntă minorităţile sexuale - infecţia cu virusul HIV şi suicidul.


Totuşi, înainte de a prezenta informaţiile pe care le-am obţinut documentându-mă exclusiv pe Internet - iată că uneori utilizarea Internetului poate fi un demers suficient pentru a începe să pătrunzi dincolo de aparenţe - simt nevoia sa fac o precizare. În ciuda dorinţei unora de a avea loc de dat cu pietre, eu nu doresc să mai iau parte la dezbaterea legată de eşecul serii LGBT care a fost organizată la Muzeul Ţăranului Român.

Rămân doar loial, fără a mai insista, ideii că valorile tradiţionale ţărăneşti promovate de MŢR, prin utilizarea banilor publici, sunt în general întemeiate pe valorile creştinismului ortodox şi consider că este foarte dificil, dacă nu imposibil, să se găsească vreo legătură veritabilă între aceste valori creştine universale şi valorile particulare, ale libertăţii opţiunilor sexuale pe care le promovează comunitatea LGBT. Cred că dacă organizaţiile LGBT alegeau o altă locaţie, nu s-ar fi produs niciun scandal.


Acestea fiind spuse, vă invit să vă informaţi despre infecţia cu virusul HIV şi fenomenul suicidului în comunitatea gay. (articol integral AICI)

Niciun comentariu: