miercuri, 20 februarie 2013

Prostia la români – despre închinarea la idolul bogatului pseudo-milostiv

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat pentru Blogurile Adevărul. Lectură cu folos!Prostia la români – despre închinarea la idolul bogatului pseudo-milostiv


Iubirea de arginţi, bogăţia materială fără hotar, posesia a nenumărate bunuri lumeşti, toate manifestate/obţinute prin batjocorirea, înşelarea şi sărăcirea semenilor formează miezul dulce-otrăvitor al uneia dintre cele mai mari ispite care se ridică în calea românilor creştini la acest tulbure început de secol XXI.

Un sistem de valori pervertite amestecă răul cu binele, anulându-l pe acesta din urmă, şi-l îmbolnăveşte grav pe cel căzut în capcană. Distrugând în om chipul lui Dumnezeu şi înlocuindu-l cu hidoşenia demonului ahrimanic, îngerul căzut care ne leagă sufletele de poftele pământului, otrava bogăţiei nemeritate se răspândeşte în trupul şi sufletul naţiunii române.

Elitele noastre se autodistrug înghiţind otrava şi sfârşesc prin a nu mai fi elite, devenind atotputernice clanuri de distrugători de vieţi şi suflete. Cel dator cu smerenia şi cumpătarea îşi vinde darul binecuvântat ca... (articol integral AICI)

Niciun comentariu: