joi, 28 iunie 2012

Ingredientele haosului neconstituțional - Constituția, CCR, Băsescu și Ponta

Vă ofer, ca lectură de seară, un articol pe care l-am publicat în comunitatea media Ziare.com având ca subiect conflictul Băsescu-Ponta pentru reprezentarea României la Summit-ul Consiliului European de la Bruxelles. Lectură cu folos!

Ingredientele haosului neconstituțional - Constituția, CCR, Băsescu și Ponta

Miza luptei pentru reprezentarea Romaniei la Summit-ul Consiliului European din 28-29 iunie 2012 se constituie nu doar din dorinta arzatoare de satisfacere a orgoliilor personale pe care le au cei doi politruci romani implicati - Basescu si Ponta, ci si din interesele continentale care se vor confrunta la Bruxelles. 

Doua viziuni total diferite despre viitorul imediat al Uniunii Europene vor influenta puternic dezbaterile din aceste zile. Viziunea socialista, promovata de Presedintele Frantei, socialistul Francois Hollande, care urmareste relaxarea masurilor de austeritate, spre beneficiul clasei de mijloc europene si viziunea liberala a Cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care doreste inasprirea masurilor de austeritate si de reforma structurala pentru disciplinarea acelor natiuni europene doritoare sa consume mai mult decat pot sa produca.

Prin apartenenta lor politica, Basescu si Ponta sunt in tabere diferite, participarea oficiala a... (articol integral AICI)

Niciun comentariu: