marți, 10 iulie 2012

Marea bătălie pentru banii statului

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat în regionalul SĂPTĂMÂNA ÎN OLTENIA (ediția 09-15 iulie 2012), coordonat de prietenul meu, jurnalistul și scriitorul Mihai Firică. Lectură cu folos.



Marea bătălie pentru banii statului

Românii vor fi martori la una dintre cele mai murdare campanii de propagandă din ultimul deceniu. Lupta dintre politrucii PDL şi cei ai USL va fi cumplită. Miza este foarte mare! Nu vorbim despre înlăturarea lui Traian Băsescu. Aceasta este o miză colaterală. Marea miză este constituită de controlul absolut şi discreţionar asupra resurselor financiare ale statului român. Traian Băsescu a ocrotit, prin toate mijloacele pe care le-a deţinut ca preşedinte, camarila PDL. Emil Boc şi Elena Udrea, susţinuţi de reţeaua politizată a administraţiei publice, au coordonat utilizarea banilor bugetului naţional şi mai ales, a banilor europeni pentru îmbogăţirea clientelei de partid. Cel mai grav efect al acestui mod iresponsabil de administrare a resurselor financiare a fost blocarea accesului României la majoritatea liniilor de finanţare din fondurile europene şi declanşarea unor anchete dure de către autorităţile europene cu privire la banii cheltuiţi. Pe de altă parte, USL doreşte să preia controlul resurselor financiare ale statului. Clientela USL este înfometată, sumele imense investite în campania electorală trebuie recuperate cu profit, presiunile sunt mari.

Dacă lupta se duce pentru bani, atunci de ce se discută atât de intens despre Justiţie şi serviciile secrete? Care este legătura? (articol integral AICI)

Un comentariu:

Donkeypapuas spunea...

Aţi uitat bătălia pentru controlul resurselor. Cea mai importantă! Iar aici păpuşarii sunt alţii. Băsescu este o paiaţă în mâna acestora, ceea ce nu înseamnă că nu ar trebui înlăturată, Pentru că trebuie să curăţăm ţara de undeva.
Iar flămânzii principali sunt: SUA, Germania, Rusia.