duminică, 17 iunie 2012

Statistici și sfaturi pentru pastorul europarlamentar Laszlo Tokes

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat în comunitatea media Ziare.com având ca subiect combaterea aberațiilor propovăduite de pastorul europarlamentar Laszlo Tokes despre asa-zisa "politică ortodoxă de colonizare a Transilvaniei". Lectură cu folos!



Statistici si sfaturi pentru pastorul europarlamentar 

Laszlo Tokes


Afectat tot mai puternic de scaderea popularitatii sale in randul comunitatii maghiare din Romania si pandit de pericolul intoarcerii in anonimatul slujirii la parohie, pastorul Laszlo Tokes lanseaza de la tribuna functiei de europarlamentar roman un nefericit si penibil atac impotriva statului pe care il reprezinta si a Bisericii Ortodoxe Romane, cultul majoritar al natiunii romane.
Spune pastorul Laszlo Tokes: "Politica de asimilare a maghiarilor in Romania se continua, de 92 de ani incoace, prin privarea noastra de drepturi colective, prin diferite legi - de exemplu in invatamant, prin sustinerea acelor imprejurari anormale, incat nu putem redobandi cele peste 1.000 de scoli foste confesionale sau sustinerea in continuare a scolilor mixte. E in derulare o politica ortodoxa de colonizare, exista 2.000 de biserici ortodoxe construite in ultimii 20 de ani in Transilvania s.c.l.".

Daca am fi adeptii vulgaritatilor nationalistilor extremisti - ca "pastorul" politician Tokes sau "tribunul" Vadim - am incepe sa aruncam in capul europarlamentarului cu aberatii de aceeasi factura. Insa, cum suntem loiali ideii de dialog civilizat, european, vom oferi cateva date statistice care explica, in mod real (articolul integral AICI)

Niciun comentariu: