marți, 26 iunie 2012

Adrian Năstase – laşitatea orgoliului

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat în regionalul SĂPTĂMÂNA ÎN OLTENIA (ediția 25 iunie-01 iulie 2012), coordonat de prietenul meu, jurnalistul și scriitorul Mihai Firică. Lectură cu folos.

 

Adrian Năstase – laşitatea orgoliului

Adrian Năstase nu este un erou, el este un laş! Această constatare nu reprezintă vreo recunoaştere a victoriei inamicilor lui politici din PDL, mulţi dintre aceştia meritând de fapt să împartă celula cu fostul prim-ministru. Aici nu discutăm despre conspiraţiile politice, ci despre gestul grav pe care l-a comis un om aflat la ceas de încercare. O logică simplă, a bunului simţ, dar şi a credinţei creştine pe care majoritatea românilor şi-o asumă la fiecare recensământ, ne determină să susţinem că încercarea lui Adrian Năstase de a se sinucide este un act de laşitate şi deopotrivă, de extrem egoism. 

În vremurile sale de glorie, Adrian Năstase a fost cuprins de beţia puterii. Ex-activistul comunist Ion Iliescu i-a pus porecla „Arogantul”, sintetizând într-un singur cuvânt toată urâciunea orgoliului nemărginit. Acest orgoliu l-a trădat pe Năstase şi l-a determinat să încerce să-şi curme viaţa cu un pistol. Am auzit că apărătorii domnului Năstase susţin că a fost umilit, prin modul cum a fost realizată arestarea şi că această umilinţă l-a făcut să pună mâna pe armă. Orice arestare este umilitoare, însă o conştiinţă curajoasă va înfrunta momentul, iar dacă această conştiinţă este şi curată, aşa cum susţine domnul Adrian Năstase că ar fi nevinovat, cu atât mai mult va căuta să lupte până când adevărul va ieşi la lumină.

Adrian Năstase refuză, îmbolnăvit fiind de un nemăsurat orgoliu, să accepte că... (articolul integral AICI)

Niciun comentariu: