vineri, 24 februarie 2012

Craiova BlogRoll Meet, prima întâlnire profesională a bloggerilor craioveni

Am avut bucuria să cunosc azi o parte din "bloggerii" Craiovei. Tineri, energici, voioși. Oameni-întrebări și deopotrivă, oameni-răspunsuri la toată bezna și mizeria care ne asaltează în această rătăcită Românie. O comunitate aparte care există în spațiul real tocmai pentru că se manifestă în spațiul virtual și poate supraviețui în spațiul virtual numai dacă are putere asupra realului. O comunitate-paradox care poate aduce mult bine orașului Craiova, un oraș otrăvit de lipsa de legătură între intențiile declarate ale conducătorilor locali și rezultatele finale ale faptelor comise. Altfel spus, un oraș aproape ucis de prea multa "virtualitate" a așa-ziselor elite.

Comunitatea "bloggerilor" Craiovei reprezintă un potențial, un gând, o speranță... Speranța că prin cuvânt se poate schimba o lume întreagă... sau altfel spus: "La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul. Acesta era întru început la Dumnezeu. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut. Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor. Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o." (Ioan 1, 1-5)
 

4 comentarii:

Blogatu spunea...

Ma bucur ca v-a placut intalnirea si va asteptam cu drag la toate evenimentele Craiova BlogRoll!

Neydamn spunea...

Incet incet, o sa crestem si o sa ne unim, sper eu !

fratele Madalin din Timisoara spunea...

Parinte,cunoasteti "cazul",ca sa-i zic astfel,acelui procuror din Arad ce invitat fiind sa explice de s-a implicat in protestele de strada de acum o luna,la emisiunea d-lui jurnalist Mihai Gadea de la Antena 3,a inceput la un moment dat sa vorbeasca despre Dumnezeu(si a vorbit destul de mult pt spatiul alocat unei emisiuni de succes din prim-time-ul romanesc),moment in care in studioul respectiv s-a produs putina rumoare.. Am inteles ca in cele din urma i s-a taiat microfonul,apoi au urmat papreri numai "de bine" din partea invitatilor la adresa acelui om,cu "marele si prea-cinstitul" deputat de la UDMR de-acolo printre cei mai buni "prieteni" ai acelui procuror.Nu stiu daca sunteti la curent cu acel caz,dar..ceea ce a facut acel om nu se cheama marturisire?In orice caz,cred ca este printre putinele dati in care un om "a indraznit" sa aduca vorba despre Dumnezeu,mai exact despre Ortodoxie,la o emisiune de maxima audienta,moderata de unul dintre cei mai de seama jurnalisti din Roamania a ultimilor ani,conform opiniei publice,nu-i asa?Cat despre "comentariile" d-lui Mircea Badea,vedeta postului respectiv,la adresa celor afirmate de catre acel procuror..nimic anormal pt cine l-a urmarit pe individ de cateva ori,se stie parerea lui despre religie(in ceea ce priveste acest "aspect",e pe aceeasi lungime de unda cu Goering: cand aude despre subiect,ii vine sa scoata pistolul si sa traga!).Nu stiu daca aveti timpul/energia sa aruncati o privire sau sa va pierdeti vremea,dar va pun aici un link cu reactia vedetei Mircea Badea la ceea ce i-au vazut ochii si auzit urechile: http://www.mircea-badea.ro/blog/smardoiala-cu-frunda/

Madalin spunea...

Mi-am spus parerea mea despre "incident" pe blogul unui baiat care a postat ceva in legatura cu subiectul: http://hermanvlad.wordpress.com/2012/02/01/procuroul-roman-florin-traienut-lovitura-in-plina-figura-pentru-invitatii-de-marca-ai-lui-mihai-gadea-si-pentru-altii-ca-ei-respect/#comment-891
Bun,cred ca am vorbit cam mult,iar Confucius zicea ca atunci cand vorbesti prea mult,aproape intotdeauna spui si ce n-ar trebui spus."E bun atat cat duce,dar nu duce prea departe!" a zis Parintele Serafim Rose despre budism,ca tot am adus vorba de Confucius(Kung Fu Tzi - nu stiam eu de unde vine "kung fu".. - cica au o mare influenta asupra chinezilor "invataturile" de acum 2500 de ani ale lui Confucius) :)

+ mi-am mai adus aminte cateva lucruri pe care am uitat sa vi le spun la Spovedanie.Si mai vroiam sa va intreb: CATE ICONITE I-ATI DAT CASIANEI,A OPRIT MACAR 2-3 DIN ELE??? Mi-a spus o doamna ca cele cu Sfintii Tatiana,Nifon,Serghie si Vah,plastifiate,cu cateva cuvinte despre viata lor pe spate,nu se mai gasesc!Zicea doamna ca s-ar fi facut doar cateva pe vremea cand era IPS Teofan Mitropolit al Olteniei.O sa trimit un e-mail Mitropoliei Olteniei (presupunand ca exista optiunea asta) sa intreb daca vor mai face cateva in viitor sau daca s-or mai gasi pe undeva..