marți, 7 octombrie 2014

Un articol despre Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova

Am fost trimis de Biserică să slujesc bolnavii din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova acum aproape 6 ani. De peste un an și jumătate slujesc și bătrânii din Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Am descoperit cu bucurie un articol în presa locală despre progresele făcute în renovarea acestui Cămin, dar și despre perspectivele amenajării spațiului verde din jurul bisericuței ridicate de familia Peca în incinta Căminului. 


Vă ofer spre lectură articolul care ne arată că în România se pot întâmpla și lucruri bune:

Căminul de bătrâni, de nerecunoscut


Începute în luna ianuarie, lucrările de reabilitare a Căminului de bătrâni se apropie de final. Șantierul va lăsa în urmă un complex de clădiri aproape de nerecunoscut pentru cei care i-au trecut pragul nu mai târziu decât anul trecut. Dormitoarele persoanelor internate aici au fost refăcute până la ultimul strat de tencuială și sunt mobilate cu paturi, noptiere și dulapuri nou-nouțe. Fiecare cameră are grup sanitar propriu, iar pe fiecare scară de bloc existăși câte un cabinet de consultații. Conducerea căminului se confruntă acum cu o avalanșă de cereri din partea persoanelor care își doresc să părăsească azilele private pentru un pat la centrul de pe „Tabaci”.




În două săptămâni, conducerea căminului va începe să amenajeze și curtea instituției. În partea din față, va fi creată o parcare pentru vizitatori, urmând ca tot spațiul rămas liber să fie folosit pentru recreerea bătrânilor. Directorul Vașli Giurcă are în plan să construiască, în curtea interioară, un chioș din lemn, de dimensiuni mari, în care beneficiarii să se poată relaxa. „Vom face o curte frumoasă, cu multe băncuțe și verdeață. Eu doresc să îi întreb și pe beneficiarii noștri cum ar vrea ei să arate această curte fiindcă ei sunt cei care stau cel mai mult aici, de primăvara și până toamna târziu. Dar o să fie ceva foarte frumos, care o să se îmbine cu biserica pe care o avem tot aici, în curtea noastră”. Bisericuța a fost ridicată de Mitropolia Olteniei pentru bătrânii care sunt cazați în acest cămin și urmează să fie și ea sfințită. (articol integral în Cuvântul Libertății)

***
Foto: Cuvântul Libertății și arhiva personală

Niciun comentariu: