vineri, 22 august 2014

Politicienii infractori - cum să-i iertăm, cum să-i vindecăm?




”Şi intrând, Iisus trecea prin Ierihon. Şi iată un bărbat, cu numele Zaheu, şi acesta era mai-marele vameşilor şi era bogat. Şi căuta să vadă cine este Iisus, dar nu putea de mulţime, pentru că era mic de statură. Şi alergând el înainte, s-a suit într-un sicomor, ca să-L vadă, căci pe acolo avea să treacă. Şi când a sosit la locul acela, Iisus, privind în sus, a zis către el: Zahee, coboară-te degrabă, căci astăzi în casa ta trebuie să rămân. Şi a coborât degrabă şi L-a primit, bucurându-se. Şi văzând, toţi murmurau, zicând că a intrat să găzduiască la un om păcătos. Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor şi, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit. Şi a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia, căci şi acesta este fiu al lui Avraam.” (Sfânta Evanghelie după Luca, XIX, 2-9)

Mândru, sfidător, prea puțin smerit, nu știu cât de căit și îndreptat, cetățeanul Năstase Adrian, fost prim-ministru al României și fost pușcăriaș, se bucură de libertate. Spălat în fața legii, căci Justiția a considerat că merită să fie eliberat condiționat, el se alătură numeroșilor ”băieți deștepți” care au fentat sistemul, acceptând riscul de a executa o pedeapsă cu închisoarea relativ mică, în schimbul averilor făcute prin corupție și abuz, dosite în unghere tainice pentru a fi folosite după trecerea furtunii.

Da, Năstase Adrian zice altceva, el se consideră o victimă a regimului Băsescu. Este dreptul lui să spună asta. Probabil că tot așa va țipa și cetățeanul Băsescu Traian, că este victima regimului, după ce va pierde imunitatea de șef al statului, dacă cumva Justiția unei republici conduse de un președinte PSD va descoperi bucuroasă niscavai dosare peste care anii au așezat tone de praf prin arhivele vreunui procuror ori serviciu secret. Va fi dreptul lui să țipe asta.

Să ne gândim cu sinceritate. Avem noi, creștinii români, puterea să-i iertăm pe dregătorii infractori?

Poate un creștin român, care a suferit din cauza corupției din administrația statului, a jefuirii avuției naționale, a fraudării fondurilor europene, a nepotismului și desfrânării din casta politicienilor să-l ierte pe Adrian Năstase și pe toți marii dregători și bogătași care sunt sau au fost în pușcărie - Fenechiu, Becali, Voiculescu, Copos, Mureșan, Babiuc, Vântu etc.?

Răspunsul este ușor de rostit, dar dificil de asumat. Da! Dregătorii infractori pot fi iertați, însă iertarea creștină oferită unui bolnav de putere sau de avere nemuncită nu reprezintă și vindecarea acestuia. Este o gravă eroare să separi iertarea de vindecare, mila de dreptate, căința de îndreptare! A-l ierta fără a-l ajuta să se vindece, să redevină Om, a-l îngădui să infesteze propriul suflet și sufletele semenilor cu păcatele iertate de tine, dar de la care el nu se oprește reprezintă mai degrabă un act de complicitate cu păcătosul, decât un gest de milă și generozitate.

Să nu uităm că atunci când un politician comite fapte penale împotriva propriului stat și a națiunii sale, el păcătuiește în fața lui Dumnezeu.
 
Lăcomia și Iubirea de arginți sunt păcate capitale. Când furi din banii statului sau ai UE, tu, dregătorule infractor, comiți aceste păcate. 

Asuprirea văduvelor, orfanilor și săracilor, oprirea plății lucrătorilor sunt păcate strigătoare la cer. Când arunci în stradă mii de oameni, prin privatizări ilegale... (articol integral -AICI-)

Niciun comentariu: