joi, 24 noiembrie 2011

Clipă de veșnicie...

Azi mi-am inscris fetița, pe Casiana, la școală. Anul viitor va merge la școala de cartier, aici, lângă blocul nostru. Privind cum dna directoare scria cu litere mari, frumos încondeiate, numele fetiței mele pe coperta dosarului "Eleva Răduț Seliște Casiana Gabriela - Cls. I - Anul Școlar 2012-2013" am fost cuprins de emoție și aproape că am lăcrimat.


Copilăria dulce, vârsta îngerilor, încep a se topi precum zăpada sub lumina soarelui de primăvară. Ghioceii călătoriei spre cunoașterea de sine vor înflori, cu mila lui Dumnezeu, pentru fetița mea, Casiana, toamna anului viitor. Va fi o toamnă transformată în primăvară, un început de drum firav, dar luminos și plin de speranță, așa cum poate fi numai un zâmbet de copil în clasa I-a... un ghiocel răzbind prin zăpada începutului de viață.


Casiana noastră se va despărți de copilărie și va porni pe drumul cunoașterii de sine și de Dumnezeu. Andrei Vladimir, frățiorul ei abia născut, la care Casiana, cu sufletul ei curat de copil, privește când cu bucuria aflării unei păpuși vii, când cu mila surioarei mai mari care-și vede frățiorul plângând și suferind de cele ale prunciei, Andrei Vladimir este și el purtat, în brațe dulci de mamă și bunică, pe drumul vieții, această minunată călătorie spre cunoașterea lui Dumnezeu.

Azi mi-am inscris fetița, pe Casiana, la școală. Azi am gustat o clipă din veșnicie. Îți mulțumesc, Doamne...

Un comentariu:

madalin spunea...

Sa stiti ca si eu aproape am lacrimat numai la vederea pozei cu Casiana.. Chiar exista si un astfel de inger pe lumea asta?
Si pentru mine a fost destul de emotionant sa aflu ca la anul Casiana va fi un "bobocel" in clasa I.Honestly,I also almost felt a teardrop.. Sometimes it seems life is a divine wonder.Si la fel va simti si ea peste vreo 20-25 de ani pentru copiii ei.. Si tot asa.. Urasc maturitatea!Mi-as dori sa nu mai creasca,sa ramana mereu la varsta asta!Hmm.. Dar presupun ca cer prea mult,asa-i?Oh well.. Pai,daca nu se poate,nu se poate..
Chiar ma intrebam daca este deja in clasa I sau va fi la anul,acum am aflat.PS:am o surpriza pentru ea pe care o sa i-o fac cand mai vin prin Craiova.Si inca una pentru baietelul dumneavoastra Andrei Vladimir,de vreme ce il cheama.."Vladimir" (oare v-ati prins? :) )
Doamne-ajuta!