vineri, 14 mai 2010

Biserica Catolică din România denunţă nedreptatea făcută familiilor tinere


Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti

Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015411 - Fax +40 21 2015481
birouldepresa@arcb.ro
Nr. 289/13.05.2010

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti şi Asociaţia familiilor catolice „Vladimir Ghika” dezaprobă cu fermitate lipsa de consideraţie pe care Preşedintele Traian Băsescu a manifestat-o faţă de nou-născuţi în general şi faţă de familiile lor în recenta sa întâlnire cu reprezentanţi ai partidelor aflate la putere. De asemenea, ne exprimăm îngrijorarea pentru posibila adoptare, din partea guvernului, a unei decizii care să ducă la reducerea la 600 de lei a indemnizaţiei pentru creşterea copilului nou-născut, începând cu data de 1 iunie a.c. Această măsură nedreptăţeşte tinerele familii care aşteaptă un copil şi le descurajează pe cele care şi-ar dori copii.

Conform rapoartelor Băncii Mondiale şi ale comisiei prezidenţiale însărcinate cu studiul demografiei, populaţia României se află în scădere alarmantă şi, în absenţa unei politici consecvente de încurajare şi sprijinire a natalităţii, ţara noastră va suferi consecinţele grave, economice şi sociale, ale îmbătrânirii populaţiei şi lipsei forţei de muncă. Mai mult, măsura propusă de guvern va încuraja creşterea numărului de avorturi într-o ţară care se află deja pe un loc fruntaş în Europa în privinţa uciderii pruncilor în pântecul mamei.

Măsura propusă de guvern va conduce societatea românească într-o situaţie asemănătoare celei relatate de Evanghelia după Matei, în care regele Irod cel Mare voia să-l cunoască pe Pruncul Isus de-abia născut nu pentru a-L ocroti, ci pentru a-L ucide, ajungând astfel la masacrarea tuturor pruncilor de „la doi ani in jos” (Mt 2,16). 

De aceea, ne exprimăm dezacordul şi îngrijorarea faţă de o asemenea măsură financiară care ar zdruncina echilibrul şi aşa fragil al familiei româneşti în privinţa conceperii unei noi vieţi. Prin aceste măsuri, se atentează la viitorul ţării.


Pr. Ieronim Iacob
Purtător de cuvânt al ARCB
Tel. 0733.785.554
Email: prieronim@tiscali.it

Niciun comentariu: