Oameni care au salvat sute, poate mii de vieţi au murit pentru că sistemul ticălos nu a fost capabil să le acorde şi lor salvarea vieţii. 
Cu aproape un an în urmă, avea loc tragedia accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Au murit atunci pilotul Adrian Iovan şi sublocotenentul Ion Aurelia, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti. Aurelia, o tânără minunată care se oferise voluntar să însoţească echipa medicală în acea misiune, a murit plângând. A murit cu zile, de frig, cu lacrimi îngheţate pe obraji, plângându-şi tinereţea distrusă de indolenţa, ticăloşenia şi nesimţirea unui sistem incapabil să organizeze la timp şi eficient operaţiunile de salvare. 
Până la acest moment, ancheta penală deschisă în legătură cu accidentul aviatic din Munţii Apuseni nu a clarificat cine sunt vinovaţii pentru incompetenţa cu care au fost desfăşurate operaţiunile de salvare… şi a trecut aproape un an!  
Coşmarul se repetă cu o intensitate a macabrului pe care nu o credeam posibilă. Unul dintre cei doi piloţi ai elicopterului SMURD prăbuşit pe lacul Siutghiol a strigat după ajutor zeci de minute în şir, până când moartea l-a învins. Agonia lui a fost filmată de unul din martorii tragediei şi a fost văzută de o ţară întreagă, la televizor! O altă victimă care putea fi salvată, doctoriţa Laura Vizireanu a fost scoasă din apă prea târziu. A murit în spital. 
În urma celor patru eroi rămân copii orfani, rămân familii distruse… (articol integral -AICI-)