marți, 6 martie 2012

Despre condamnarea comunismului - gânduri la scrisoarea unui ambasador

Vă ofer spre lectură un editorial pe care l-am publicat în comunitatea virtuală Ziare.com Subiectul: condamnarea comunismului între adevăr și minciunile ex-ofiterilor de Securitate si ex-activistilor PCR care controlează în prezent societatea românească. Lectură cu folos!



Despre condamnarea comunismului - gânduri la scrisoarea unui ambasador

Excelenta sa, domnul Adrian Vierita, ambasadorul nostru in SUA, a trimis o scrisoare catre ziarul american The New York Times, ca reactie la un articol in care se afirma ca "pancartele si scandarile protestatarilor din Bucuresti l-au echivalat pe presedintele Traian Basescu, cu o popularitate in scadere si cu o autoritate din ce in ce mai mare, cu fostul dictator Nicolae Ceausescu".
Demersul ambasadorului roman este firesc, birocratic chiar, domnia sa isi face datoria de a apara imaginea presedintelui republicii pe care o reprezinta intr-o tara straina. Exista insa "mica" problema ca afirmatiile pe care le face in scrisoare devin mai curand argumente in favoarea tezei sustinute de jurnalistii americani, anume ca in Romania ne confruntam cu mostenirea comunismului.

Spune domnul ambasador: "In decembrie 2006, intr-o adresare Parlamentului, presedintele Traian Basescu a condamnat regimul comunist totalitarist din Romania (1945-1989) ca fiind ilegitim si criminal, bazandu-se pe un raport riguros scris de presedintele Comisiei pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, condusa de profesorul Universitatii din Maryland, Vladimir Tismaneanu, o autoritate pe tema istoriei comunismului".

La aceasta afirmatie vom adresa domnului ambasador, dar si initiatorilor "condamnarii" comunismului de la tribuna parlamentara, urmatoarea intrebare: (articolul integral AICI)

Niciun comentariu: