joi, 9 decembrie 2010

WikiLeaks sau Despre Matrix şi Anti-Matrix

Vă mărturisesc că vreme de mai multe săptămâni am privit cu mari rezerve la dezvăluirile de pe WikiLeaks. Obişnuit fiind cu metodele de manipulare şi dezinformare utilizate de sistemele care controlează conştinţele, am crezut că Julian Assange este un super-agent al sistemului, un fel de "Agent Smith" al acestui Matrix în care s-a transformat lumea noastră. Reacţia virulentă şi deopotrivă, penibilă a marilor puteri, în frunte cu SUA şi UE, mi-au demonstrat că Assange este mai degrabă un fel de Morfeus în căutarea lui Neo.



Sistemul a reacţionat după tiparul obişnuit. Au preparat rapid un "anti-virus", arestând pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, sub acuzaţia de viol. Această măsură, nu ştiu cât de susţinută cu probe, demonstrează că documentele pe care Assange le-a făcut publice sunt autentice. Oamenii au aflat în mod direct care sunt jocurile de putere pe care o mână de indivizi le practică, sfidând principiile demnităţii şi libertăţii umane. Oculta care se chinuie să controleze cât mai multe aspecte ale vieţii noastre s-a trezit dezbrăcată de frunza care-i ascundea bănuita neruşinare. O lovitură meritată în plină figură. Un avertisment tuturor celor care încă mai cred că pot controla absolut toate conştiinţele şi că pot îngropa definitv adevărul sub mizeria minciunii.

Julian Assange a reuşit să-şi atragă simpatia şi susţinerea diferitelor grupări anti-sistem de pe Internet şi din rândul organizaţiilor anti-globaliste. Faptul cel mai important este că Assange tinde să devină o nouă figură-simbol a luptei anti-sistem pentru oamenii de rând, un "Che Guevara" redivivus al revoluţiei anti-sistem declanşate cu ajutorul celei mai importante arme pe care însuşi sistemul o deţine, anume Internetul. O grupare autointitulată "Anonymous" ai cărei reprezentanţi declară că "Anonymous nu este o organizaţie şi nici un grup de hackeri, este consştiinţa vie a online-ului formată din oameni diferiţi care uneori au idealuri şi obiective comune", a lansat un apel de susţinere a acţiunilor lui Julian Assange.


Gruparea "Anonymous" a lansat "Operation Payback" - o serie de atacuri informatice împotriva tuturor instituţiilor financiare şi politice care au contribuit la arestarea lui Julian Assange. Au fost atacate Visa şi Mastercard, companii care au decis să nu mai accepte donaţii şi operaţiuni financiare către WikiLeaks (deşi acceptă operaţiuni financiare pentru Ku Klux Klan!). Gruparea "Anonymous" a atacat site-urile lui Sarah Palin şi senatorului independent Joe Lieberman, contestatari vehemenţi ai lui Assange, a reuşit să blocheze site-ul băncii elveţiene Postfinance, care a închis contul personal al fondatorului WikiLeaks şi a blocat mai multe ore site-ul guvernului Suediei, ţara care a lansat acuzaţia oficială de viol împotriva lui Assange. Gruparea "Anonymous" va ataca în zilele următoare şi reţelele virtuale de socializare "Facebook" şi "Twitter", pentru că au anulat conturile membrilor grupului de susţinători ai WikiLeaks.

Nu ştiu cum se va sfârşi acest nou episod al confruntării dintre sistem-Matrix şi contestatarii sistemului. Într-o anumită măsură pentru noi, creştinii, nu are prea multă importanţă, căci pentru noi Adevărul este Iisus Hristos şi nu avem folos de la jumătăţile de adevăr ale acestei lumi. Dezvăluirile lui Assange şi reacţia tipică pentru un sistem dictatorial venită din partea Matrix-ului, m-au determinat să recitesc un fragment din Sfânta Scriptură şi cred că acesta este marele folos, anume că înţelegem iară şi iară că adevărul iese la iveală, mai devreme sau mai târziu, aşa cum uleiul pluteşte pe apa în care a fost aruncat; iar pentru noi Adevărul este Lumina, iar Lumina este Hristos:

"Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume şi oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele. Că oricine face rele urăşte Lumina şi nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească. Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârşite". (Sfânta Evanghelie după Ioan 3, 19-21)


Un comentariu:

Marcel Răduţ Selişte spunea...

ATENTIONARE! De aproximativ trei săptămâni, la anumite articole publicate pe blogul nostru (cu precădere articolele care au ca subiect apărarea Bisericii sau critica la adresa dezastrului în care se află naţiunea noastră) sunt postate cu insistenţă comentarii cu conţinut jignitor. Adresăm autorilor acestor comentarii atenţionarea că efortul lor este inutil. Blogul are activată procedura de aprobare prealabilă a publicării comentariilor. Îi îndem pe neprietenii noştri să-şi folosească timpul pentru activităţi folositoare sufletului lor, cum ar fi rugăciunea aducătoare de pace în suflet sau lectura de cărţi luminătoare de minte şi voinţă.