marți, 17 iulie 2012

Flacăra democraţiei – foc purificator sau torţa lui Nero?

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat în regionalul SĂPTĂMÂNA ÎN OLTENIA (ediția 16-22 iulie 2012), coordonat de prietenul meu, jurnalistul și scriitorul Mihai Firică. Lectură cu folos!


Traian Băsescu a plecat cu flacăra prin ţară. Călătorind într-un fel de colind anti-USL, Băsescu încearcă să retrezească în popor sentimentele anti-corupţie şi anti-baroni PSD din vremea primei suspendări. Actorul principal este acelaşi, dar nu putem ignora colosala diferenţă dintre distribuţia de acum a piesei şi trupa care a jucat şi a reuşit să seducă publicul, salvându-l pe Băsescu de la demitere, în mai 2007, sub sloganul electoral: „Să nu vorbesc. Asta vor ei... Tu ce vrei?”

Confruntat cu a doua suspendare şi trimitere la voia poporului, Traian Băsescu, sfătuit sau nu de echipa consilierilor de imagine, încearcă să se reinventeze. Oraşele ţării sunt bântuite de o jumătate de Traian Băsescu 2007 – cruciatul anticorupţie, voinicul cel viteaz care se ia la trântă cu parlamentarii trădători călare pe jumătate de Traian Băsescu 2012 – eroul anticriză şi garantul respectării României de către Europa, altfel spus, de o fiinţă mutantă cuprinsă de un extaz aproape mistic ce o face să viseze că ar fi putut salva „Titanicul” de la scufundare. O fiinţă mutantă care a rezultat dintr-o bizară simbioză între trecutul şi prezentul băsescian, o ciudăţenie care nu ne mai loveşte copiii la mitingurile electorale, ci îi ia în braţe, cu o stângăcie dubioasă şi ne vorbeşte despre lovitura de stat dată de politrucii USL care, peste noapte, au devenit vinovaţi pentru toate relele acumulate în cei opt ani de când Traian Băsescu ne păstoreşte.

Personajele din echipa de campanie a lui Traian Băsescu nu sunt mai puţin dubioase. Întâlnim triste şi falimentare figuri precum... (articolul integral AICI)

2 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Chestia cu lampa e o găselniţă tipic kominternistă, semn că în echipa de zgomote a personajului mentalitatea bolşevică e în floare. Normal, de vreme ce odraslele de "foşti" abundă. Era la Kremlin, odată, o luminiţă care se vedea în noapte venind de la o cămăruţă de pe-acolo. Iar tovarăşii de la Agitaţie spuneau: "Este lampa din camera tovarăşului Ilici, pentru că el nu doarme, ci se gândeşte la popor". Apoi au transferat procedeul asupra lui Stalin.

pe de altă parte, în comentariul dumneavoastră uitaţi că peste vreo trei luni avem ALEGERI PARLAMENTARE! Alegeri care se vor desfăşura conform regulilor din 2008. Pentru că nu mai este timp suficient pentru schimbarea legislaţiei. Nişte figuri sinistre din actualul Parlament vor spune adio deputăţiei cu siguranţă.
Pe mine nu mă neliniştete o procedură democratic - pe care o botezaţi urmând o frazeologie bolşevico-fascistă (asta e!) atunci când vă referiţi la "baronii locali", la "dezastrul ce va urma după", la "înlocuirea unui pârjol cu alt pârjol". Nu mă nelinişteşte un proces normal într-o democraţie (alegerile( pentru că m-au neliniştit CRIMELE. Da, CRIMELE! Alea despre care se vorbeşte cu juma de gură! Alea în care procurorii din subordinea lui Kovesi & Morar au devenit complici cu criminalii. În care nu şi-au îndeplinit sarcinile în mod profesionist. Pentru că deranjau MAREA CARACATIŢĂ.

Marcel Răduţ Selişte spunea...

De acord cu ideea ca ”lampa e o gaselnita kominternista”. Basescu incearca sa se foloseasca de contextul organizarii Jocurilor Olimpice la Londra si o tot da cu ”flacara democratiei”, asa, intr-un stil olimpic, eventual ”olimpian” (tot ii zic unii Zeus!). Presupun ca o sa se arda rau. Cred ca sunteti prea dur cu mine acuzandu-ma ca urmez o ”frazeologie bolsevico-fascista” (interesant cum de am reusit sa adun intr-o fraza stiluri propagandistice radical diferite!). Eu nu neg ”procedura democratica”, eu doar afirm ca vom schimba un drac cu un alt drac. Asta nu inseamna ca-l admir pe Basescu si nu doresc sa fie schimbat. Eu voi vota pentru demiterea lui, fara ezitare! Eu doar incerc sa-mi pastrez memoria intacta si sa nu uit nici porcariile comise de mafia Basescu-PDL, dar nici porcariile comise de mafia Nastase-PSD din care isi trage seva actuala mafie Ponta-PSD. Despre PNL nu discut, ca nu mai are prea multa importanta. De acord cu existenta unor crime impotriva democratiei comise de procurorii transformati in slugi ale Caracatitei mafiei politice, indiferent ca e colorata PDL sau USL. Dincolo de aceste diferente de opinie/viziune, va multumesc pentru ca cititi si comentati articolele mele. Zi frumoasa va doresc!