joi, 12 iulie 2012

Războiul româno-român și Înaltele Porți străine

Vă ofer, ca lectură de seară, un articol pe care l-am publicat în comunitatea media Ziare.com având ca subiect amestecul puterilor străine în lupta fratricidă dintre cele două clanuri politice românești pentru menținerea/demiterea președintelui Traian Băsescu. Lectură cu folos!


  

Războiul româno-român și Înaltele Porți străine

Conflictul dintre cele doua grupari fanariote declansat in jurul detronarii "despotului" Traian Basescu s-a globalizat. Cancelarii straine isi afla printre boierii pamanteni servi si aliati in marele joc geopolitic continental.
Profitand de slabiciunea care afecteaza tot mai grav statul roman, Inaltele Porti ale lumii mizeaza pe cate una dintre cele doua tabere, sperand ca sprijinul acordat va fi rasplatit, dupa incheierea razboiului romano-roman, cu plata unui tribut mai consistent.

Victor Ponta, boierul cel rasculat impotriva lui Voda-Traian, este sustinut de Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European. Liderul grupului, Hannes Swoboda, a criticat ideea de a prelungi monitorizarea Romaniei de catre Comisia Europeana ca urmare a situatiei politice din ultimele saptamani.

Un alt sustinator al boierilor USL, (articol integral AICI)

Un comentariu:

Donkeypapuas spunea...

În prima jumătate a secolului al XIX-lea românii se aflau în îmbrăţişarea mortală a trei imperii: Rusia, Turcia şi Austria. Eram destinaţi exterminării. Câţiva oameni, începând cu Tudor, au încercat imposibilul. Singuri împotriva tuturor.
Astăzi România se află sub presiunea a patru puteri: SUA şi implicit Israel, Germania şi Rusia. Toate acestea DEŢIN o felie substanţială din România. Iar românilor nu le-au mai rămas decât praful de pe tobă şi funia cu care să se spânzure. Dar din ianuarie a început redeşteptarea naţională.