joi, 26 iulie 2012

Care este răul cel mai mic?

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat în regionalul SĂPTĂMÂNA ÎN OLTENIA (ediția 23-29 iulie 2012), coordonat de prietenul meu, jurnalistul și scriitorul Mihai Firică. Lectură cu folos!



Care este răul cel mai mic?

Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de Preşedinte al Republicii provoacă în alegătorul conştient de importanţa momentului aceeaşi dilemă ca la fiecare scrutin electoral post-decembrist: care este varianta cea mai puţin nocivă? Cum să votez când mi se oferă opţiuni care reprezintă aceeaşi esenţă a răului? Să refuz să-mi exercit dreptul de a vota pentru că interesul meu nu se regăseşte în niciuna dintre opţiuni?

Campania electorală care a precedat acest referendum a fost grotească, o ţigăneală de mahala în care mulţi români s-au lăsat spălaţi pe creiere de lăturile minciunilor propagandistice. Un om serios nu poate fi convins cu... (articol integral AICI)

3 comentarii:

pasescurte.blogspot.ro spunea...

aici nu-i vorba de raul cel mai mic. este vorba daca vrem sa ramanem o republica semiprezidentiala sau nu asta-i miza

Andrei spunea...

Parinte,nu vedeti nimic ciudat in faptul ca a fost stabilit pentru validarea referendum-ului procentul de 50+1% din 18.308.612 de romani cu drept de vot(adica in jur de 9.150.000),in conditiile in care conform Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Romania,populatia TOTA Romaniei la recensamantul din 2011 a fost de 19,042,936?!Adica din totalul populatiei Romaniei...doar vreo 750.000 de oameni au sub 18 ani?!?!WOOOW!Sau informatia de pe Wikipedia nu este corecta?O fi si asta,ca n-ar fi prima data cand se intampla sa gasesc informatii gresite pe Wikipedia.
Altfel,in concluzie,ca si in cazul lui Geoana in 2009,se pare ca s-a jucat de la inceput pentru locul 2,cum ar veni,din cauza ordinelor externe Romaniei,care conduc aceasta tara,nu vi se pare?
Sa auzim numai de bine!

Andrei spunea...

Am uitat sa va mai intreb daca nu vi se pare cumva ciudat si introducerea pragului de 50%+1 in conditiile in care prezenta la vot nu este obligatorie pentru cetatenii cu drept de vot din Romania si mai ales de vreme ce la noi presedintele poate fi ales cu orice procent din numarul oamenilor cu drept de vot,deci nu este impus sa existe un anumit prag atunci cand se alege.Astfel,daca se prezinta doar 11 oameni care sa voteze in cele doua tururi pentru prezidentiale,sa zicem,voturile acelor 11 oameni decid presedintele Romaniei.Deci,cum de presedintele Romaniei poate fi ales cu orice numar de voturi la prezidentiale,dar cand vine vorba sa fie suspendat din functie trebuie sa se indeplineasca un anumit procent din totalul populatie cu drept de vot???Adica,de exemplu la noi se poate sa fie ales cu 11 voturi presedintele,dar nu poate fi dat jos nici daca voteaza pentru a fi dat jos mai mult de jumatate din 9 milioane de oameni?!Traiasca democratia rrom-aneasca!!!Asa sa ne ajute Dumnezeu!