luni, 5 decembrie 2011

Inovatii in mahalaua Europei - democratia dupa Igas

Va ofer un articol despre criza democratiei din Romania, pe care l-am publicat pe ZIARE.COM. Lectura cu folos!



INOVATII IN MAHALAUA EUROPEI - DEMOCRATIA DUPA IGAS


Proiectul de Lege privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale si a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat in anul 2012 si pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215∕2001 este propus spre dezbatere publica pe site-ul MAI. Aceasta perla a intelighentiei domnului Igas ne propune, intr-o suspecta generozitate, sa economisim timp si bani in organizarea alegerilor din 2012. 

In comunicatul de presa al MAI ni se spune ca "desfasurarea concomitenta a alegerilor generale va presupune o infrastructura electorala comuna, iar costurile de personal ar fi injumatatite, de la 43 la circa 22 milioane euro, ca urmare a infiintarii si functionarii unor birourilor electorale ale sectiilor de votare comune".

Grija pentru banii publici este induiosatoare, chiar daca vine din partea unui ministru membru intr-unul dintre cele mai putin transparente guverne romanesti in chestiunea cheltuirii bugetului statului. Totusi, resimtim necesitatea de a-i aminti domnului ministru Igas ca democratia... (articolul integral AICI)

Un comentariu:

Horatiu spunea...

Dragă Marcel, dar cetățenii României deja au plătit (achitându-și taxele și impozitele) pentru ca statul să-și facă datoria. Invocarea presupuselor economii de către reprezentanții puterii este inacceptabilă.