În luna noiembrie 2011, cu sprijinul Părintelui Gabriel Sorescu, duhovnicul și prietenul meu de la parohia Sf. Nicolae - Brândușa, am organizat un pelerinaj la sfintele moaște ale Sf. Nectarie așezate spre închinare la Mânăstirea Radu Vodă din București, pentru câțiva copii, însoțiți de mămicile lor, aflați în monitorizare și sub tratament în Departamentul de Oncopediatrie - Secția Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență nr.1, unde slujesc ca preot de caritate. Câteva gânduri am așternut pe foile sufletului, călătorind alături de acești copii, gânduri pe care vi le dăruiesc...
A purcede pe drumul sfânt al pelerinajului, alături de copiii internați în departamentul de oncopediatrie al spitalului unde slujesc, înseamnă a călători însoțit deopotrivă de suferință și speranță.
Privind în ochii acestor copii ești cuprins de sentimentul rușinii. Îți este rușine că tu, om sănătos, ignori această sănătate și păcătuiești, sfidând binecuvântarea pe care ți-o dăruiește Dumnezeu - a fi ocrotit de boală.
Privind chipurile acestor copii, înțelegi câtă lumină își află izvorul în ochii lor inocenți, în zâmbetele lor de copil și iarăși, te rușinezi. Copiii îți mărturisesc, fără voie, despre curajul în fața bolii și tu, om matur, te gândești cu rușine cât de repede capitulezi atunci când ești cuprins de o banală răceală și cum te tulbură teama că din acest motiv vei avea o mică suferință.
Privind spre sufletul acestor copii care nevinovați suferă plata păcatelor neamului, înțelegi legea dreptății lui Dumnezeu și gândul că păcatele tale și ale neamului tău vor aduce încercări asupra propriilor tăi copii îți redescoperă drumul spre scaunul spovedaniei.
Privind la acești copii vei lăcrima și te vei cutremura, mustrat de inocența lor, de curajul lor, de credința lor, căci priveliștea lor îngerească este mărturisire de Dumnezeu.
* * *
MENȚIUNE: fotografiile nu pot fi utilizate decât cu acordul proprietarului acestui blog și conform cu legislația în vigoare privind minorii aflați în situații de necesitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu