marți, 2 noiembrie 2010

Despre o ştire de presă...

Am aflat dis-de-dimineaţă că se scrie despre mine în presa noastră bisericească. Vestea mi-a fost confirmată din vreo trei "surse", aşa cum ne învaţă orice manual pentru jurnaliştii începători, adică de amicul meu din Patriarhie şi de încă vreo doi colegi din centrul eparhial al Arhiepiscopiei, aşa că surpriza mea a fost totală. Ajuns acasă, mai spre seară, am intrat pe pagina de internet a Ziarului Lumina să am confirmarea finală. Se scria, în două paragrafe (iată şi link-ul aici), despre Slujba de Sfinţire pe care am oficiat-o în saloanele Secţiei de Oncopediatrie a spitalului unde slujesc. Cei care îmi vizitează blogul au citit încă de duminică despre acest mic eveniment.




Le mulţumesc colegilor de la Ziarul Lumina - Ediţia de Oltenia că au găzduit această mică ştire despre un mic eveniment din activitatea mea de preot. Dumnezeu să le dăruiască puterea de a păstra duhul creştin al faptelor bune săvârşite de preoţii şi credincioşii Bisericii noastre, atunci când aşează aceste fapte în haina, uneori strâmtă, pe care e nevoită să o îmbrace ştirea de presă.

M-ar bucura ca autoarea micului articol, colaboratoarea Ediţiei de Oltenia a Ziarului Lumina, domnişoara Marinela Porneală, sora fostului meu coleg de birou, părintele consilier cultural Claudiu Porneală, o educatoare creştină cu suflet mare şi care îşi iubeşte profesia, să accepte propunerea pe care i-am făcut-o acum ceva vreme de a participa, ca voluntar, la grupul de sprijin pe care l-am organizat, încă de anul trecut, pentru copiii bolnavi de cancer din secţie. M-ar bucura tot aşa de mult să primesc un sprijin mai consistent din partea administraţiei bisericeşti şi a organizaţiilor creştin-ortodoxe păstorite de Biserica noastră în alinarea suferinţei acestor copii. M-ar bucura să fac mai mult decât fac pentru Hristos şi pentru aceşti copii , "căci nu fac binele pe care îl voiesc, ci răul pe care nu-l voiesc, pe acela îl săvârşesc" (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 7, 19).

Mulţumesc pentru publicare. Aştept voluntari la grupul de susţinere din Secţia de Oncopediatrie şi orice fel de ajutor pentru aceşti copii nevinovaţi care poartă crucea păcatelor neamului în care s-au născut.

Niciun comentariu: