luni, 15 septembrie 2014

Prima zi la ”grădi” și prima zi la o nouă școală

Mutarea familiei noastre într-un nou apartament - mult mai spațios și de un confort superior apartamentului cel vechi, într-o zonă aproape centrală a orașului, dar direct proporțional mai scump de achitat, vreme de 27 de ani, la bancheri, acești camatari în costume scumpe - mutarea noastră, cum spuneam, a oferit copiilor noștri bucuria de a cunoaște oameni și locuri noi.

Bucurie și emoție pentru copiii noștri și pentru noi, părinții lor.


Intensitatea emoțiilor a fost puternică mai ales în sufletul Casianei. Colegii de clasă și de joacă din Craiovița Nouă au fost treptat uitați, tristețea s-a risipit peste vară. Acum, cu emoții, dar și cu speranță și curiozitate, Casiana merge la o nouă școală, elevă în clasa a III-a, în vecinătatea locuinței noastre. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu câteva ”coincidențe” - așez ghilimelele pentru că eu nu cred în coincidențe, ci privesc astfel de situații ca parte a voinței lui Dumnezeu.


Prima ”coincidență” este că Școala Generală nr.21 ”Gheorghe Țițeica”, unde din această toamnă este elevă Casiana, are ca manager pe doamna profesoară Camelia Buzatu, soția bunului și devotatului nostru prieten Horațiu Buzatu. Știam de multă vreme despre minunile făcute de Camelia în această școală, care se numără de câțiva ani printre școlile de elită ale Craiovei. Casiana noastră se va bucura de o educație bună la Școala ”Gheorghe Țițeica”, locul unde începe pentru ea, prin mila lui Dumnezeu, urcușul dificil, dar plin de bucuria cunoașterii, spre liceu și mai târziu, spre facultate.

Călătoria Casianei pe calea cunoașterii a început - am datoria să mărturisesc - la Școala Generală nr. 32 ”Alexandru Macedonski”, în Craiovița Nouă, sub ocrotirea caldă și îndrumarea de elită a doamnei învățătoare Lucreția Marcu, de care Casiana noastră s-a despărțit cu greu. Am convingerea că semințele cunoașterii sădite în sufletul Casianei de doamna învățătoare Lucreția, vor aduce roade bune care vor fi înmulțite prin grija doamnei învățătoare Neagoe Iuliana, noua învățătoare a Casianei.

A doua ”coincidență” este numele pe care îl poartă Școala nr. 21, cel al marelui matematician și pedagog român Gheorghe Țițeica. Vorbesc despre o ”coincidență” pentru că fetița noastră Casiana are un talent deosebit pentru matematică și sper că acest talent va fi modelat pentru a-i fi de folos Casianei în călătoria ei spre liceu și facultate.


Ne-am întâlnit cu doamna învățătoare Neagoe Iuliana în curtea școlii, unde Casiana a fost primită cu îmbrățișări și încurajări voioase care au risipit din emoțiile fetiței noastre, lăsând loc nerăbdării de a-i întâlni pe colegii cei noi.   


O bucurie mare - și surprinzător, cu ceva mai puține emoții - a binecuvântat în această dimineață și sufletul băiețelului nostru Andrei Vladimir la întâlnirea cu colegii lui de la Grădinița ”Petrache Poenaru” (și pentru că tot vorbeam de ”coincidențe”, Poenaru este un mare matematician, pedagog, inginer și inventator român, cel care a dăruit civilizației noastre... stiloul!)


Andrei Vladimir a primit din toată inimioara lui invitația, lansată de Diana mea, dimineața devreme, de a merge la ”grădi”. ”La copii!”, a zis Andrei, vesel și bucuros. În clasa de grădiniță a intrat nerăbdător să-i întâlnească pe copii și a început imediat să socializeze. Nu au fost lacrimi, nu au fost țipete gen ”mami, nu pleca”. Dimpotrivă, pentru Andrei al nostru prima zi de ”grădi” a început vesel și frumos. 



Ocrotit de puritatea sufletului de copil, Andrei a făcut azi primul pas pe drumul vieții și al cunoașterii de Dumnezeu.

Ne-am întors acasă, eu și Diana mea, purtând în noi emoțiile și bucuria copiilor noștri, contopite cu emoția noastră, acasă unde ne aștepta, vesel și gângurind, ocrotit de ”buni”, pe cel mai mic dintre copiii noștri, pe Mihai Nectarie, în al cărui zâmbet ne-am regăsit liniștea.



Ziua de 15 septembrie 2014 - prima zi la ”grădi” pentru băiatul nostru Andrei Vladimir și prima zi la o nouă școală pentru fetița noastră Casiana Gabriela - rămâne... (articol integral -aici-)

Niciun comentariu: