sâmbătă, 17 august 2013

Craiova – Capitală Culturală Europeană: viața culturală din Arhiepiscopia Craiovei



Ofensiva lansată de primarul Cetății Băniei, doamna Lia Olguța Vasilescu, pentru cucerirea de către orașul nostru a titlului de ”Capitală Culturală Europeană”, beneficiază de o forță deosebit de importantă, anume patrimoniul și activitatea de cultură pe care Biserica Ortodoxă Română le dăruiește locuitorilor Olteniei.

În presa românească există un fel de ”trend”: dacă subiectul de presă este Biserica, atunci musai vom scrie despre slăbiciunile și căderile clerului. Bine, bine, va spune cititorul posesor de bun simț, dar în Biserică există și multă lumină, se realizează activități de filantropie, de cultură, avem duhovnici binecuvântați cu înțelepciune dumnezeiască, Biserica nu se reduce doar la acei câțiva preoți care sunt lipsiți de vocație!

Din păcate, presa laică refuză să promoveze activitățile luminoase realizate de Biserică, iar presa centrală bisericească este fie ignorată de cititorii avizi de senzațional (de exemplu, cum să fie senzațional, pentru unii, faptul că la Mânăstirea Tismana, s-a organizat, în perioada 10-19 august, pentru al optulea an consecutiv, o tabără internațională pentru copii și tineri români din Occident, în colaborare cu Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale), fie limitată de propriile erori de comunicare în a arăta adevărata stare de slujire din Biserică. (articol integral AICI)

Niciun comentariu: