vineri, 14 iunie 2013

Ce urmăreşte Traian Basescu prin declaraţiile sale despre monarhie?

 
Presedintele Republicii, domnul Traian Basescu a lansat o teribila provocare taberei USL, anuntand ca a demarat procedura de convocare a unui referendum pe tema Parlamentului unicameral si a restrangerii numarului de parlamentari la 300.
In context, Presedintele a facut cateva afirmatii deosebit de interesante despre problema formei de guvernamant in statul roman.

Desi personal nu am incredere in politicianul Traian Basescu si totodata ma numar printre membrii miscarii pro-monarhiste, adica sunt in tabara neprietena republicanismului afisat de Presedinte, incerc sa patrund dincolo de aparente, pornind de la prezumtia de nevinovatie, si va propun sa meditam asupra catorva dintre ideilor domniei sale.

Traian Basescu: "Monarhistii eu cred ca sunt 15%-18% in momentul de fata si va pot spune ca am discutat mult cu consilierii, ne-am oprit in legislatie. Eu am avut tentatia sa adaug la a treia intrebare sau a patra. Una era legata de introducerea votului prin corespondenta si a doua daca sunteti de acord cu un regim de monarhie".

In contextul in care nu exista un sondaj de opinie cu adevarat obiectiv, nu putem afirma cu precizie daca monarhistii romani reprezinta doar 15%-18% din totalul cetatenilor cu drept de vot.

Concret, avem numeroase dovezi ale sustinerii si simpatiei tot mai mari de care se bucura Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei si Monarhia Constitutionala. O simpatie atat de mare incat inclusiv Traian Basescu a fost obligat, la un moment dat, sa reactioneze virulent, lansand acuzatii nefondate la adresa Regelui Romaniei. (articol integral AICI)

Niciun comentariu: