luni, 3 iunie 2013

Vizita ASR Principele Nicolae în Județul Dolj – punte peste veacuri între trecutul glorios al Casei Regale Românești și nădejdea în restaurația Monarhiei Constituționale



Ziua de vineri, 30 Mai 2013, va rămâne în amintirea noastră ca o zi de însemnătate istorică. Majestatea Sa Regele Mihai I al României a primit titlul de ”Cetățean de onoare” al orașului Craiova, înaltă distincție care a fost înmânată de Primarul Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu, Alteței Sale Regale Principele Nicolae, reprezentantul și nepotul Majestății Sale, în cadrul ședinței solemne a Consiliului Local Craiova.

Cuvântul de învățătură rostit de Înaltpreasfinția Sa Dr. Acad. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, al cărui mesaj a fost cel al bucuriei în Hristos pentru toate câte primim de la Dumnezeu, a binecuvântat întreaga adunare solemnă, luminând sufletele celor prezenți la ceremonie.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a primit Titlul de Cetățean de Onoare al Craiovei în semn de recunoştinţă pentru complexa sa personalitate, pentru eforturile întreprinse de-a lungul istoriei pentru a menţine România liberă, pentru loialitatea pe care a arătat-o poporului român, pentru propriul sacrificiu, pentru toate activităţile şi proiectele sale care au promovat imaginea pozitivă a ţării noastre şi îndeosebi pentru contribuţia adusă la dezvoltarea oraşului nostru.” Prin acest gest public, Primăria și Consiliul Local Craiova exprimă recunoștința pe care o au față de Casa Regală a României acei locuitori ai Craiovei care au înțeles că orașul nostru își datorează trecutul glorios Regilor României, inclusiv și mai ales, Majestății Sale Regele Mihai I.

Momentul de intensă emoție a fost intonarea Imnului Regal al României, în interpretarea corului Filarmonii Oltenia, care a răsunat în spațiul unei instituții publice craiovene la peste șase decenii de la abdicarea forțată a Regelui Mihai I, sub amenințarea și șantajul guvernului comunist condus de Petru Groza. (articol integral AICI)

 ***

Video - Gazeta de Sud

Niciun comentariu: