sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Românii și miturile comunismului românesc

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat pe ZIARE.COM. Lectură cu folos!
 
 
 
 

Românii și miturile comunismului românesc

Moartea lui Sergiu Nicolaescu ne ofera spectacolul trist al ratacirii romanilor in negura de sentimente incurcate pe care o provoaca in sufletele lor amintirea vietii in comunism, o viata pervertita atat de miturile nationalist-comuniste, cat si de perioada de relativa bunastare a anilor '70, platita scump cu renuntarea la drepturi si libertati si esuata in foametea si mizeria de dupa 1980.
Sergiu Nicolaescu face parte din armata creatorilor de mituri nationalist-comuniste. O vina pe care Dumnezeu i-o va judeca si care, deocamdata, nu pare a fi uitata de unii dintre noi, in ciuda unor capodopere cinematografice pe care Nicolaescu ni le lasa, totusi, mostenire.

Nu la viata si moartea lui Sergiu Nicolaescu vreau sa va indemn sa meditati. Despre fratele nostru, doar atat: Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca! Marturisim totusi ca Sergiu Nicolaescu joaca, de asta data, fara voie, pentru ultima oara in aceasta lume, un rol foarte important pentru noi. Ne provoaca sa... (articol integral AICI)
 

Niciun comentariu: