vineri, 8 aprilie 2016

ACTIVENEWS: Ce caută Grigore Leșe în videoclipul "Despre smerenie" al "Taximetriștilor"?



În vreme ce Președintele creștin protestant al "lucrului bine făcut" își exprimă acordul și sprijinul oficial pentru realizarea construirii unei mega-moschei, de către Turcia, în inima Bucureștiului - proiect, trebuie să amintim, început de către guvernul creștinului-ortodox Victor Ponta - Trupa "Taxi" împreună cu vreo câteva zeci de prieteni din diferite sfere ale vieții publice românești, lansează videoclipul "Despre smerenie", cu un mesaj "corect politic" împotriva Catedralei Mântuirii Neamului.

Vă mărturisesc că nu am fost prea surprins de inițiativa acestei trupe muzicale - pe care personal am apreciat-o, cel puțin până la momentul lansării aberației de videoclip. Oarecum este firesc să cauți senzaționalul, să te conformezi cutumelor societății de consum și să te folosești de ce anume consumatorii produselor tale consideră că este "cool", "fresh" etc. și prin urmare, să vinzi marfa care se cere. Nu mai zic că au existat, există și vor exista mereu oferte tentante pentru creatorii de artă - oricât de discutabilă ar fi arta asta - să realizez produse care să slujească unor interese politice, comerciale, ideologice etc. 

Ce sau cine anume i-a determinat pe cei de la Taxi&Comp. să producă videoclipul, nu mă interesează. Băieții ăștia frumoși, liberi și "politic corecți" nu sunt nici primii și nici ultimii indivizi care atacă Biserica, din motivații fie ideologice, fie financiare, cel mult se poate spune că se fac remarcați prin extrema ipocrizie în care și-au îmbrăcat mesajul - apelul la "smerenie", uitând ei înșiși să fie smeriți...

Eu sunt însă tulburat, înlăcrimat de prezența, în lista "cântătorilor" de refren al melodiei respective, a rapsodului popular Grigore Leșe și realizatorul frumoasei și folositoarei emisiuni tv "Drumul lui Leșe", o adevărată călătorie spre adâncimile minunate ale satului și tradițiilor populare românești.

Am reascultat "Cântec in lemn - Toaca", interpretat de Grigore Leșe - și vă invit să ascultați și dvs. această măiastră și solemnă slăvire a lui Dumnezeu prin toacă - tocmai pentru că nu aveam puterea să accept că în mediocritatea de videoclip al celor de la "Taxi" s-a rătăcit Leșe. 
 





Apariția lui Grigore Leșe în videoclipul celor de la "Taxi" mă determină să mă întreb: Grigore Leșe și-a asumat cu adevărat valorile creștine, pe care în multe ocazii le-a mărturisit atât de frumos prin cântec și vorbire sau cumva rapsodul nostru popular este doar un "menestrel", cântă la toacă sau cântă despre Hristos doar pentru că așa ar fi "în fișa postului", în "fișa tehnică" a produsului media pe care îl oferă publicului?

Rătăcit prin "portbagajul" mediocrității muzicale din posesia trupei "Taxi", Grigore Leșe comite grava eroare de a uita că... (articol integral - ACTIVENEWS -)

Niciun comentariu: