joi, 27 noiembrie 2014

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României în dialog cu liceenii de la Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova


  
(foto: Ora de Dolj)


Ziua de luni, 24 noiembrie 2014, a fost o zi binecuvântată pentru Cetatea Băniei. În prezenţa reprezentantului Casei Regale a României, Alteţa Sa Regală Principele Radu, a fost dezvelit bustul Regelui Mihai I, amplasat în Piaţa Tricolorului, în semn de înaltă preţuire adusă Majestăţii Sale Regele nostru pentru purtarea de grijă avută faţă de craioveni atât în timpul domniei, cât şi în anii reîntoarcerii Majestăţii Sale în Ţară.

În aceeaşi zi, în sala de spectacole a Operei Române din Craiova, în prezenţa a câteva sute de elevi şi tineri, au fost lansate importante apariţii editoriale publicate de Curtea Veche Publishing, anume „Eticheta Regală”, „Crăciunul Regal” și „Calendarul Regal”.

Totuşi, nu despre aceste evenimente doresc să vă vorbesc. În presa noastră s-au spus lucruri multe şi frumoase în cinstea acestor importante şi intense momente de cultură şi spiritualitate care contribuie la creşterea şanselor de victorie în onoranta luptă a oraşului nostru, iniţiată de primarul Lia Olguţa Vasilescu, de a cuceri titlul de Capitală Culturală Europeană.

Eu aduc în calea inimilor şi minţii cititorilor mei câteva mărturisiri ale Alteţei Sale Regale Principele Radu al României făcute în dialogul cu elevii Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova prilejuit de Simpozionul „Moștenirea Regelui Carol I — România modernă”, organizat de conducerea acestui valoros aşezământ de educaţie şi dăruit elevilor „carolişti”, spre folosul lor sufletesc.

(foto: arhiva personală a autorului) 

Cel mai frumos gând mărturisit liceenilor „carolişti” de ASR Principele Radu este acela că a învăţa bine, foarte bine în studiile de liceu şi facultate, a obţine rezultate excepţionale la olimpiade naţionale şi internaţionale reprezintă doar împlinirea datoriei copiilor faţă de părinţii şi şcoala care le oferă condiţiile necesare pentru a studia.  

(foto: arhiva personală a autorului) 

Împlinirea supremă a loialităţii faţă de familie şi Ţară se află însă în a folosi toate câte înveţi în liceu şi apoi, în facultate, pentru a contribui la prosperitatea Naţiunii Române. Este necesar ca un elev, un student să studieze cu perseverenţă şi efort, dar nu este suficient. Sacrificiul faţă de Ţară şi familie, prin transformarea educaţiei în muncă folositoare Naţiunii, reprezintă adevărata confirmare că din tânăr elev şi student ai devenit un om matur, un cetăţean loial familiei, Ţării şi Naţiunii Române.

  
 
(foto: arhiva personală a autorului)
 
Alteţa Sa Regală Principele Radu le-a vorbit elevilor „carolişti”, deopotrivă părinteşte şi „de la egal la egal”, despre seriozitatea în muncă, loialitatea faţă de Ţară şi Naţiune, despre respectul pentru jertfele făcute de înaintaşii noştri în lupta lor pentru apărarea şi propăşirea Ţării noastre. Cred că este un act de curaj a face o asemenea mărturisire, în aceste timpuri în care hoţia, lenea şi trădarea sunt „porunci” în codul de necinste al falselor elite care ne conduc în rătăcirea prin deşertul democraţiei post-decembriste. 

(foto: arhiva personală a autorului)

Nu de puţine ori, acest curaj a provocat atacuri laşe asupra Casei Regale a României venite din partea impostorilor care compromit viitorul Naţiunii noastre prin comportamentul lor nedemn şi trădător. Atacuri care însă nu vor face să tacă vocea şi fapta mărturisitoare a Casei Regale a României şi a noastră, cei loiali Majestăţii Sale Regelui şi Monarhiei Constituţionale, în slujirea Naţiunii şi a Ţării. (articol integral -ORA DE DOLJ-)

Niciun comentariu: